Antena Meniu Search
x

Video Valul de ger siberian a cuprins toată ţara. Şoselele s-au transformat în patinoare, iar vântul a dărâmat copaci şi panouri publicitare

Iarna grea, instalată peste noapte. Valul de ger siberian a cuprins toate judeţele din ţară, iar vântul tăios a dărâmat panouri publicitare şi copaci. Şoselele s-au transformat în patinoare din cauza poleiului, în timp ce drumarii au lucrat la foc continuu întreaga noapte, pentru a îndepărta zăpada de pe şosele.

de Redactia Observator

la 12.02.2021, 09:43

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Odată cu seara, s-a lăsat şi gerul. Temperaturile au coborât până la minus 25 de grade Celsius, în timp ce temperatura resimţită a coborât chiar mai mult, până la minus 35 de grade. Diferenţele de temperatură de la o zi la alta au fost enorme. 

În Harghita, turiștii au venit în căutarea zăpezii

În judeţul Harghita, drumarii au lucrat la foc continuu ca să cureţe asfaltul. În schimb, turiştii au venit în staţiunea Harghita-Băi în căutarea zăpezii. 

Turist: Până la Miercurea Ciuc am prins ploaie torenţială şi uite, aici ne-a aşteptat iarna. 

Turist: Am avut toate anotimpurile. Dimineaţa a fost un pic de ploaie, după a ieşit un pic soarele şi după 11 a început o ploaie serioasă care a ţinut până pe după-amiază şi acum în sfârşit avem şi noi nişte zăpadă. 

La Târgu Mureş, aceeaşi poveste! Oamenii au plecat pe soare la muncă, iar când s-au întors spre casă, i-a surpins zăpada. 

Localnic: De dimineaţă nu a fost aşa de rece, acum e mai rece. Dar nu e problemă, rezistăm. 

Reporter: Se întoarce iarna. 

Localnic: Sperăm că nu pentru multă vreme. 

Stratul de zăpadă depus pe şosele le-a dat de furcă şi taximetriştilor. 

Şofer: Am patinat de două ori, totuşi când nu aveam viteză, deci ca în fiecare an nu suntem pregătiţi. S-a depus repede, fiind şi frig. 

Temperaturi de -12 grade Celsius în Satu Mare

La Satu Mare, mercurul din termometre a coborât până în jurul valorii de minus 12 grade Celsius, în timp ce astăzi maximele prognozate vor ajunge până la minus 8 grade celsius. 

Vântul puternic a rupt un panou publicitar în centrul municipiului Codlea, care s-a prăbușit apoi peste un autoturism. Pe centura ocolitoare a Brașovului a nins abundent, iar mulți dintre șoferii de TIR au tras pe dreapta. Puţini au fost cei care şi-au făcut curaj şi şi-au continuat drumul. 

Reporter: Până unde mergeţi? 

Şofer: Până la Sibiu. 

Reporter: Până la Sibiu, veţi prinde drumuri bune, vă e teamă de vreme? 

Şofer: Nu prea, dar mergem încet, nu avem ce să facem. 

Gerul siberian a pus stăpânire şi pe oraşul Sibiu. După ce pe timpul zilei au fost 10 grade Celsius, după lăsarea întunericului, temperatura a început să scadă de la o oră la alta şi a ajuns până la minus 8 grade. 

Localnică: E foarte dubioasă discrepanţa asta de cald, frig, chestii. 

La Bistrița, zăpada a acoperit orașul

Uşor, uşor şi la Bistriţa zăpada a acoperit oraşul. Pe toate drumurile s-a circulat cu dificultate, un strat de zăpadă subţire s-a depus rapid, iar vizibilitatea a fost redusă. 

Alexandru Slavita, director drumuri naţionale BN: Aşa cum s-a prognozat, în tot judeţul, după ceasurile 15:00-16:00 a început deja ploaia să se transforme în lapoviţă şi pe urmă ninsoare. 

Ninsoarea şi viscolul s-au intensificat şi în judeţul Iaşi. Pe toate drumurile s-a circulat în condiţii de iarnă, mai mult, vântul puternic a doborât un copac, iar în cădere acesta a făcut praf o maşină. 

Traficul rutier a fost blocat pe Drumul Naţional 18, între localităţile Leordina şi Vişeul de Sus, din cauza brazilor rupţi sub greutatea zăpezii, dar şi a rafalelor puternice de vânt. Drumarii au intervenit cu drujbele pentru înlăturarea acestora şi pentru redeschiderea traficului rutier. 

Şi porturile de la malul mării au fost închise din cauza vântului puternic. La ţărm, vântul a suflat cu până la 50 de kilometri pe oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Valul de ger siberian a cuprins toată ţara. Şoselele s-au transformat în patinoare, iar vântul a dărâmat copaci şi panouri publicitare