Antena Meniu Search
x

Galerie foto "O crimă fără sens, disperant de trist". Doi studenţi de 19 ani, între cei trei morţi în atacul sângeros din Nottingham

Teroare în oraşul Nottingham din Marea Britanie. Trei oameni au murit, iar alţi trei au fost răniţi, după o serie de atacuri sângeroase, a declarat poliția din Nottinghamshire.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.06.2023, 11:31

Barnaby Webber şi Grace Kumar, ambii în vârstă de 19 ani și un bărbat de 50 de ani au fost înjunghiați mortal. Alte trei persoane au fost spulberate de o dubă de poliţie, despre care se crede că ar fi fost furată de agresor chiar de la victima mai în vârstă.

Suspectul a fost atacat cu taser-ul de agenţi, înainte de a fi arestat sub suspiciunea de crimă. Unitatea specială de poliţie antitero a fost implicată în anchetă, dar până în prezent nu a fost confirmată vreo ipoteză privind un atac de natură extremistă. De asemenea, nu a fost stabilit un motiv exact al crimelor.

Agresorul ar fi un tânăr de 31 de ani, considerat a fi un migrant de origine vest-africană, cu un istoric de probleme de sănătate mintală, potrivit BBC.

Mai multe drumuri din Nottingham au fost închise pe parcursul zilei, în timp ce poliția a deschis o anchetă şi este în căutare de probe. Mai mulţi ofiţeri înarmaţi au fost văzuţi patrulând pe străzile oraşului. Liderul Consiliului Local Nottingham, David Mellen, a declarat că orașul este în „șoc și doliu”.

Pe acelaşi subiect

Poliția nu a identificat oficial victimele, dar Barnaby Webber, student la Universitatea Nottingham, a fost numit de prieteni și familie. Familia sa, din Taunton, Somerset, i-a adus un omagiu, vorbind despre clipele oribile în care au aflat că băiatul lor nu mai e. „Suntem complet devastaţi, o crimă fără sens la adresa fiului nostru”, au transmis aceştia, menţionând că tânărul de 19 ani era „frumos, vesel şi cu o întreagă viaţă înainte”.

Jucătorul de cricket din Taunton a fost descris de Somerset's Bishops Hull Cricket Club ca fiind un prieten drag pe care şi-l vor aminti mereu. „‘Webbs’ s-a alăturat clubului în 2021 și de atunci a fost o parte cheie a echipei noastre și a avut un impact într-un interval de timp atât de scurt”, au transmis aceştia.

Grace Kumar - care este cunoscută și sub numele de Grace O'Malley-Kumar - a fost identificată neoficial drept a doua victimă a sângeroului atac. Fata de 19 ani era o jucătoare de hochei talentată, o tânără plină de culoare, de viaţă, cu multe oportunităţi de viitor. Totul s-a spulberat însă în doare câteva clipe.

„Grace a fost un membru important al echipelor Angliei U16 și U18 și gândurile noastre sunt îndreptate spre familia ei, spre prieteni, colegi de echipă. Întreaga comunitate de hochei este îndurerată de cele auzite”, au transmis aceştia.

Filmul atacului sângeros din Nottingham

Episodul mortal s-a desfășurat în mai puțin de două ore. Poliția a fost chemată pe Ilkeston Road în jurul orei 04:00 BST, unde i-a găsit pe cei doi studenți cu plăgi înjunghiate, fără semne de viaţă. La ceva timp după ora 05:00, cadavrul bărbatului a cărui dubă a fost furată a fost găsit cu răni de cuțit pe Șoseaua Magdala, la puțin mai puțin de două mile (3,2 km) de locul primelor două crime.

În jurul orei 05:30, duba a intrat în alte trei persoane care așteptau la o stație de autobuz de pe strada Milton din centrul orașului. Unul dintre cei loviți este în stare critică la spital, dar ceilalţi doi au avut norocul să scape cu răni uşoare. La scurt timp după atacul cu duba, vehiculul a fost oprit în Maples Street din apropiere, iar suspectul a fost reținut după ce a fost lovit cu un taser de agenţi.

Poliția din Nottinghamshire, care a descris incidentul ca fiind „îngrozitor și tragic”, a spus că detectivii nu caută pe nimeni altcineva în legătură cu ancheta, bărbatul reţinut fiind suspectul principal.

Cllr Mellen a declarat pentru BBC Breakfast că a fost o zi îngrozitoare pentru oraș, dar „spiritul din Nottingham va străluci şi va trece peste acest moment. Acest lucru s-a văzut chiar la începutul acestui lucru, când oamenii au alergat să-i ajute pe cei care au fost loviţi cu mașina în timp ce așteptau un autobuz, la prima oră dimineață”, a spus el.

Un martor a declarat pentru BBC că a văzut doi tineri înjunghiaţi pe Ilkeston Road, aproape de intersecția cu Bright Street. Bărbatul, care a cerut să-și păstreze anonimatul, a spus că a auzit „țipete îngrozitoare, îţi închegau sângele de spaimă și a văzut un bărbat îmbrăcat în negru, cu glugă și rucsac, „luptându-se cu niște oameni”.

„Era o fată și un bărbat sau un băiat cu care era – păreau destul de tineri”, a spus el. „Ea țipa: «Ajutor!». Mi-aș fi dorit să fi avut curajul să fi strigat ceva pe fereastră pentru a-l distrage pe atacator. L-am văzut înjunghiind mai întâi pe el și apoi pe ea. I-a înjunghiat repetat, de vreo patru-cinci ori. Tânărul s-a prăbuşit în mijlocul drumului. Fata s-a împiedicat spre o casă şi a rămas nemicşcată. În minutul următor s-a târât până la marginea unei case şi acolo au găsit-o”

Prim-ministrul Rishi Sunak: Gândurile mele se îndreaptă spre familiile celor care au fost ucişi

Evenimentul tragic a şocat întreaga comunitate, mai ales că Nottingham este populat în foarte mare parte de studenţi, având două universităţi şi peste 50.000 de tineri mutaţi acolo pentru facultate.

Un student de sex masculin, care o cunoștea pe una dintre victime, a spus: „Doare, mă doare foarte mult. Este prima dată când am de-a face cu așa ceva și la universitate este o provocare cu siguranță. Drumul din zona unde locuiesc duce direct la locul incidentului – când se întâmplă în pragul ușii tale te simți speriat. Te face să realizezi ce este important în viață, să verifici oamenii și să vezi în ce stare sunt cu adevărat.”

Universitatea din Nottingham a confirmat „cu mare tristețe” că cei doi adolescenţi, victime ale atacului, au fost studenți acolo. Un eveniment planificat de absolvire a fost anulat marți, iar sindicatul studenților a declarat de asemenea că vestea a dus „întristare şi şoc”. Universitatea învecinată, Nottingham Trent, a declarat că a contactat studenții pentru a-i asigura și pentru a-i încuraja să vorbească cu personalul specializat dacă au nevoie de asistenţă.

În timpul unui priveghi, marţi seara, Paul Williams - episcopul de Southwell și Nottingham - a spus că orașul este „în stare de șoc”. „Ceea ce fac totuşi oamenii din Nottingham este să se unească, să fie alături unii de alţii la greu, prietenia este inima orașului Nottingham”, a spus el.

Gândurile mele se îndreaptă spre cei răniţi, spre familiile şi cei apropiaţi celor care şi-au pierdut viaţa”, a declarat prim-ministrul Rishi Sunak. Secretarul de Interne Suella Braverman a transmis de asemenea condoleanţe celor afectaţi de cumplitul atac. Ea a îndemnat pe oricine deține orice informații legate de incident să raporteze poliția.

Liderul laburist Sir Keir Starmer și-a transmis „gândurile tuturor celor afectați și serviciilor de urgență care au depus eforturi de salvare”. Lilian Greenwood, parlamentar laburist pentru Nottingham South, a declarat că întregul oraș a fost „absolut devastat” de ceea ce s-a întâmplat. Gândurile mele bune se îndreaptă spre familiile lui Barnaby, Grace și celălalt domn ucis ieri și, într-adevăr, celor care sunt în spital după ce au fost loviți de dubă. Nu pot spune nimic care să facă acest lucru corect. Este absolut disperant de trist."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "O crimă fără sens, disperant de trist". Doi studenţi de 19 ani, între cei trei morţi în atacul sângeros din Nottingham