Antena Meniu Search
x

O tânără și-a omorât în bătaie fiul vitreg, apoi l-a filmat în timp ce zăcea pe podea, în UK. Copilul de 3 ani avea autism: "Era foarte iubit"

Harvey Borrington, în vârstă de trei ani, a murit la spitalul Queen's Medical din Nottingham, UK, din cauza unor leziuni cerebrale foarte grave. Mama sa vitregă, Leila Borrington, a negat că l-a lovit vreodată, însă experții medicali au concluzionat că rănile sale au fost cauzate de lovituri repetate.

de Cristina Cruceru

la 01.03.2023, 12:14

O tânără și-a omorât în bătaie fiul vitreg, apoi l-a filmat în timp ce zăcea pe podea, în UK
O tânără și-a omorât în bătaie fiul vitreg, apoi l-a filmat în timp ce zăcea pe podea, în UK - Poliția Nottingham

Leila Borrington, în vârstă de 23 de ani, a susținut că Harvey a căzut de pe un scaun și s-a lovit la cap, însă experții medicali au concluzionat că rănile sale au fost cauzate de lovituri repetate, și nu de o singură cădere. Pe trupul său neînsuflețit au fost găsite și alte câteva răni mai vechi, inclusiv brațul rupt.

Băiatul, care suferea de autism și era în mare parte non-verbal, a fost transportat de urgență la spitalul King's Mill din Sutton-In-Ashfield în data de 2021 august și transferat la spitalul Queen's Medical din Nottingham, unde a murit două zile mai târziu, în urma rănilor grave suferite la cap.

Mama vitregă a băiatului a fost acuzată că i-a provocat lui Harvey o rană gravă la cap în timp ce se aflau acasă. Nu ar fi fost singura lovitură pe care femeia i-ar fi aplicat-o copilului. Micuțul avea și o fractură la braț.

L-a filmat întins pe podea, în loc să sune la ambulanță

Pe acelaşi subiect

Femeia a susținut că Harvey a "căzut pe spate" de pe un fotoliu de acasă, provocând hemoragia cerebrală fatală. Aceasta a negat că a comis vreo infracțiune. În timpul unui proces îndelungat la Nottingham Crown Court, ea a negat că l-ar fi lovit vreodată pe Harvey, însă recent judecătorii au găsit-o vinovată de omor prin imprudență. Ea a fost exonerată de o acuzație alternativă de crimă. Femeia a preferat să-l filmeze pe copil întins pe podea, în loc să sune la ambulanță.

Harvey Borrington, în vârstă de 3 ani, a fost găsit de paramedici în casa familiei "inconștient", "fără reacție" și cu "o poziție anormală a corpului", a declarat Nottingham Crown Court.

Într-o declarație făcută după verdictul dat mamei vitrege, un purtător de cuvânt al poliției din Nottinghamshire a declarat următoarele: "Leila Borrington, care nu este mama lui Harvey, a avut grijă de copil în casa ei din Jacksdale în momentul prăbușirii acestuia la pământ. În loc să sune la o ambulanță, ea a filmat un video cu Harvey întins pe podea și a trimis-o tatălui său, care era plecat din casă în acel moment".

I-a trimis filmarea tatălui lui Harvey

Leila avea grijă singură de Harvey, în timp ce tatăl micuțului, Jonathan Borrington, era la serviciu. Instanța a aflat că, înainte de a suna la autorități, tânăra de 23 de ani i-a trimis un mesaj tatălui lui Harvey, spunând: "De ce mi se întâmplă asta?"

Inspectorul detectiv Simon Harrison, de la poliția din Nottinghamshire, a declarat: "Acesta a fost un incident tragic care a șocat comunitatea locală. Harvey a fost un băiețel foarte iubit, care a fost prețuit de părinții săi. În calitate de ofițer de poliție, sunt mulțumit de decizia juriului în acest caz, dar sunt perfect conștient de faptul că aceasta nu reprezintă o consolare pentru cei rămași în urmă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » O tânără și-a omorât în bătaie fiul vitreg, apoi l-a filmat în timp ce zăcea pe podea, în UK. Copilul de 3 ani avea autism: "Era foarte iubit"