Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O crimă sângeroasă a şocat Portugalia: trei oameni, împuşcaţi mortal în Lisabona. Atacatorii au reuşit să fugă

Atacatori neidentificaţi au împuşcat şi ucis miercuri, în plină zi, doi bărbaţi şi o femeie într-o zonă săracă a capitalei portugheze Lisabona, apoi au fugit de la locul faptei pe jos, a declarat poliţia. Astfel de crime sunt rare în Portugalia, care este considerată una dintre cele mai sigure ţări din lume, dar criminalitatea violentă a crescut în ultima vreme, scrie Reuters.

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 21:42

O crimă sângeroasă a şocat Portugalia O crimă sângeroasă a şocat Portugalia - Profimedia

Împuşcăturile au avut loc în districtul Penha de Franca, un vechi cartier muncitoresc din Lisabona. "Pot confirma că trei persoane au fost împuşcate şi ucise, iar suspecţii, trei bărbaţi, au fugit", a declarat o sursă din poliţie pentru Reuters, adăugând că este prea devreme pentru a spune care a fost motivul crimelor.

Presa locală a scris că două dintre victime au murit din cauza rănilor la cap, ceea ce sugerează o lovitură în stil execuţie, relatează news.ro.

Portugalia ocupă locul 7 în topul celor mai paşnice ţări din lume, conform Global Peace Index. Cu toate acestea, cel mai recent raport privind securitatea naţională arată că infracţiunile violente au crescut cu 5,6% anul trecut faţă de nivelul din 2022, ajungând la 14.022 de cazuri, dintre care mai mult de o treime în Lisabona.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Ştiri externe » O crimă sângeroasă a şocat Portugalia: trei oameni, împuşcaţi mortal în Lisabona. Atacatorii au reuşit să fugă