Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto O fabrică de armament din Iran, atacată cu drone. Reacția Teheranului. Incendiu şi la o rafinărie

O fabrică de armament din centrul Iranului a fost atacată cu drone noaptea trecută, au anunțat autoritățile iraniene. Potrivit AP, ministerul iranian al Apărării nu a oferit nicio informație despre cine bănuieşte că ar fi putut comite atacul, care a survenit în timp ce un incendiu a izbucnit separat la o rafinărie din nord-vestul țării și un cutremur cu magnitudinea de 5,9 s-a produs în apropiere, ucigând trei persoane. 

De Redactia Observator la 29.01.2023, 12:10
O fabrică de armament din Iran, atacată cu drone. Reacția Teheranului. Incendiu şi la o rafinărie
O fabrică de armament din Iran, atacată cu drone. Reacția Teheranului. Incendiu şi la o rafinărie - Twitter

Ministerul a precizat că una dintre drone a fost distrusă de sistemul de apărare antiaeriană al bazei, în timp ce celelalte două au explodat. Atacul, care a avut loc sâmbătă în jurul orei 23.30 (20.00 GMT), "nu a provocat nicio întrerupere a funcţionării complexului", a spus ministerul, potrivit Agerpres.

Viceguvernatorul provinciei Isfahan, Mohammad Reza Jan-Nesari, a declarat la televiziune că atacul "nu a făcut victime", adăugând că a fost deschisă o anchetă pentru a defini cauzele atacului. 

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, presupusele lovituri ar fi venit din partea unor drone israeliene, pe fondul unui război în umbră cu rivalul său din Orientul Mijlociu, într-o vreme în care acordul său nuclear cu puterile mondiale s-a prăbușit, scrie AP. Tensiunile rămân ridicate și cu Azerbaidjanul vecin, după ce un bărbat înarmat a atacat ambasada acestei țări la Teheran, ucigând șeful de securitate și rănind alți doi.

Un incendiu a izbucnit şi la o rafinărie de petrol

Ministerul Apărării a numit site-ul doar "atelier", fără a detalia ceea ce face. Isfahan, la aproximativ 350 de kilometri (215 mile) sud de Teheran, găzduiește atât o mare bază aeriană construită pentru flota sa de avioane de luptă F-14, cât și un centru de cercetare și producție a combustibilului nuclear.

Separat, televiziunea de stat din Iran a declarat că un incendiu a izbucnit la o rafinărie de petrol dintr-o zonă industrială din apropierea orașului Tabriz, din nord-vestul orașului. Cauza nu este încă cunoscută. Tabriz se află la aproximativ 520 de kilometri (325 mile) nord-vest de Teheran.

Totodată, în aceeaşi noapte, un cutremur cu magnitudinea 5,9 a ucis trei persoane și a rănit peste 300.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O fabrică de armament din Iran, atacată cu drone. Reacția Teheranului. Incendiu şi la o rafinărie