Antena Meniu Search
x

O femeie din Franța se străduiește de trei ani să convingă autoritățile că este în viață: "Este o nebunie"

Din 2017, Jeanne Pouchain a încetat să mai existe pentru autoritățile franceze, după ce un fost angajat a mințit că femeia a decedat. Acum, ea încearcă să rezolve această situație absurdă.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 12.01.2021, 16:28

Jeanne Pouchain
Jeanne Pouchain - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

După ce a fost declarată moartă de către un tribunal, Jeanne Pouchain, în vârstă de 58 de ani, se străduiește de trei ani să demonstreze autorităților că este încă în viață.  

"Am mers la un avocat care mi-a spus că această situație se va rezolva ușor dacă merg la medic care poate certifica faptul că sunt în viață. Dar pentru că există o hotărâre din partea tribunalului, nu a fost suficient", a declarat femeia care locuiește în Saint-Joseph, potrivit The Guardian

Avocatul ei, Sylvain Cormier, a fost de asemenea șocat în urma situației. "Este o nebunie. Nu mi-a venit să cred. Nu m-am gândit niciodată că un judecător poate declara un deces fără certificat. Nimeni nu a verificat", a declarat Cormier pentru AFP. 

Decizia tribunalului a venit în noiembrie 2017 după aproape un deceniu de bătălii legale cu un fost angajat concediat de Pouchain în 2004, după pierderea unui contract important.

Pouchain și-a acuzat fostul angajat că a mințit în legătură cu decesul ei pentru a obține despăgubiri din partea moștenitorilor ei. 

"Nu mai am acte de identitate, nu mai am asigurare de viață, nu pot demonstra băncilor că sunt în viață. Sunt nimic", a povestit femeia. "Este timpul ca cineva să oprească această situație. Până și bunica soțului meu, în vârstă de 102 ani, care a supraviețuit războiului mi-a spus că niciodată nu a trăit o asemenea experiență nefastă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O femeie din Franța se străduiește de trei ani să convingă autoritățile că este în viață: "Este o nebunie"