Antena Meniu Search
x

O femeie din Rusia a trăit 80 de ani cu un ac înfipt în creier. Părinţii ar fi încercat să o omoare la naştere

O femeie din Rusia a trăit toată viaţa cu un ac de cusut înfipt în creier. Medicii din regiunea Sahalin au descoperit acul în timpul unei tomografii pe care femeia a făcut-o la vârsta de 80 de ani.

de Redactia Observator

la 06.10.2023, 09:18

O femeie din Rusia a trăit 80 de ani cu un ac înfipt în creier. Părinţii ar fi încercat să o omoare la naştere
- Captura Telegram

Potrivit Insider, medicii au descoperit acul de 3 centimetri în timpul unui control. Ministerul Sănătăţii din Rusia a postat imaginile tomografiei pe contul de Telegram şi a precizat că investigaţiile medicale au fost făcute în acest an, fără a da însă o dată exactă. Acul a fost descoperit în lobul parietal stâng al creierului, iar medicii cred că părinţii femeii au încercat să o omoare la naştere.

Medicii nu-i vor scoate acul din craniu

Conform experţilor Ministerului rus al Sănătăţii, această practică era una destul de comună în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Părinţii ajungeau într-o situaţie într-atât de disperată încât încercau să-şi omoare nou-născuţii pentru a nu fi expuşi la ororile războiului. Cea mai la îndemână metodă era înfigerea unui ac într-o zonă moale a capului copilului, acolo unde oasele craniului nu erau complet dezvoltate. "Astfel de cazuri nu erau neobişnuite în anii de foamete", a notat ministerul rus.

Medicii care au consultat-o pe femeie s-au limitat la a spune doar că aceasta s-a născut undeva în jurul anului 1943 şi că nu a avut de suferit în vreun fel din cauza acului înfipt în creier. De asemenea, medicii au mai precizat că nu vor încerca să îndepărteze obiectul din capul femeii deoarece această procedură i-ar putea pune serios viaţa în pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O femeie din Rusia a trăit 80 de ani cu un ac înfipt în creier. Părinţii ar fi încercat să o omoare la naştere