Antena Meniu Search
x

Video O femeie însărcinată a leșinat de teamă în timpul ultimului cutremur din Turcia. Pământul s-a zguduit până în Egipt

Turcia este în stare de şoc, din nou. Numără din nou victime şi pagube, după ce a fost zguduită de două cutremure în trei minute. Bilanţul provizoriu indică şase decese, dar lista îndoliată s-ar putea lungi. Pământul s-a zguduit atât de puternic încât mişcările tectonice s-au simţit până în ţările vecine: Liban, Cipru, Irak, Israel şi chiar Egipt. 

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 22:25

Vezi și

Seismul s-a produs în regiunea Hatay, la 130 de kilometri de Gaziantep, epicentrul cutremurului de pe 6 februarie. Speriaţi de moarte după cutremurul devastator de la începutul lunii, turcii au învăţat să fugă la adăpost la orice mişcare a pământului. Un parlamentar a dispărut brusc în timpul unui interviu când a început seismul.

Groaza localnicilor nici nu se risipise, când pământul s-a zguduit din nou. După trei minute de la seism, a urmat o replică de 5,8. Cel puţin 30 de clădiri s-au prăbuşit. În urma lor s-a ridicat un nor enorm de praf, care a acoperit cerul. 

La Antakya, unul din oraşele cel mai grav afectate, patru bărbaţi au fost prinşi sub dărâmăturile unei clădiri avariate de seismul de pe 6 februarie. Încercau să îşi scoată puţina mobila care mai rămăsese întreagă.  

O femeie însărcinată a leşinat de frică în timpul cutremurului

A fost dusă imediat la spital, unde a născut cu bine. În Siria, sute de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale şi mulţi alţii şi-au petrecut noaptea sub cerul liber de teamă să se întoarcă în case.

Pământul s-a cutremurat până în Beirut, la 300 de kilometri distanţă de epicentru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O femeie însărcinată a leșinat de teamă în timpul ultimului cutremur din Turcia. Pământul s-a zguduit până în Egipt