Antena Meniu Search
x

Un bebeluş de opt luni a murit asfixiat, după ce şnurul unui balon legat de pătuţ i s-a înfăşurat în jurul gâtului, în Anglia

O fetiţă de doar opt luni a murit asfixiată, după ce şnurul unui balon legat de pat pentru a-i atrage atenţia i s-a înfăşurat în jurul gâtului. Micuţa a fost găsită prea târziu de părinţi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.03.2021, 15:29

Bebeluş
Un bebeluş de opt luni a murit asfixiat, după ce şnurul unui balon legat de pătuţ i s-a înfăşurat în jurul gâtului - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Malaezia Kaylia Lamour a reușit să ajungă şi să tragă de panglica balonului legat de marginea patului, în apartamentul cu demisol al familiei din Irlams o 'th' Height, Salford, Greater Manchester. Şnurul s-a înfăşurat în jurul gâtului ei, blocându-i respiraţia la scurt timp, potrivit medicului legist Alan Walsh

Vecinii au descris cuplul ca fiind nişte „părinți minunați” care erau „prietenoși și foarte grijulii față de Malaezia”. Dr. Walsh, a declarat că Jackenson și Brandy păreau „părinții perfecți” și a adăugat că speră că alții care au auzit despre moartea tragică a Malaeziei vor fi mai vigilenți în legătură cu astfel de obiecte lăsate în apropierea celor mici.

Tatăl micuţei, Jackenson Lamour, plecase la serviciu la scurt timp după ce o adusese pe mamă acasă de la muncă, hotărând că este rândul ei să aibă grijă de bebeluş. Cu toate acestea, după ora 22:00, Brandy a mers în bucătărie pentru a spăla vasele, lăsând fetiţa într-un pătuţ de copii, lângă patul celor doi.

Bucătăria se afla la etaj, lângă scările care duceau spre dormitor, acolo unde se afla cea mică, motiv pentru care Brandy o putea auzi făcând tot felul de zgomote sau plângând, în timp ce încerca să termine cât mai repede treburile casnice. La un momentdat însă, scâncetele s-au oprit şi când s-a repezit să vadă ce s-a întâmplat a găsit balonul înfăşurat în jurul gâtului Malaeziei. Femeia a desprins imediat şnurul şi a chemat echipajele de salvare.

Pe acelaşi subiect

Balonul era un cadou primit de mamă, de Valentine's Day

Ajunşi la faţa locului imediat după miezul nopții, paramedicii au încercat cu disperare să resusciteze bebeluşul, dar în final au declarat decesul. O anchetă a poliției asupra incidentului a concluzionat că nu au existat circumstanţe suspecte sau dovezi ale implicării femeii în moartea tragică a copilei, a explicat medicul legist.

Balonul în formă de inimă era un cadou primit de Brandy de Valentine’s Day de la Jackenson, motiv pentru care luaseră decizia de a-l păstra.

„Cercetările nu scot la iveală decât faptul că atât mama, cât şi tatăl fetei sunt părinţi minunaţi, toți spun că le păsa foarte mult de Malaezia și mi se pare că erau o familie iubitoare”, a adăugat dr. Walsh.

Cauza decesului a fost, potrivit autopsiei efectuate de medicului patolog Philig Lumb, asfixierea, şnurul balonului strângându-se în jurul gâtului fetiţei, creând compresia care a adus la moartea tragică a Malaeziei, potrivit Daily Mail

Ancheta a fost închisă recent, dr. Walsh declarând că moartea a fost una accidentală, din dovezi reieşind clar că Jackeson și Brandy erau „părinţi perfecţi”; de asemenea speră ca părinții care vor auzi despre această întâmplare cumplită să fie extrem de vigilenţi în privinţa obiectelor pe care le lasă în apropierea celor mici: „A fost o tragedie, pur şi simplu. Este important şi nu pot sublinia suficient faptul că se comportau exemplar în privinţa copilului, o iubeau pe Malaezia şi făceau tot ce le stătea în putinţă pentru a avea grijă de ea. Deși nimeni nu se așteaptă să se întâmple aceste accidente teribile, ele se întâmplă, iar părinţii trebuie să tragă învăţămintele necesare”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un bebeluş de opt luni a murit asfixiat, după ce şnurul unui balon legat de pătuţ i s-a înfăşurat în jurul gâtului, în Anglia