Antena Meniu Search
x
LIVE

O fostă "mireasă ISIS" imploră iertarea britanicilor: "Nu ştiam că e un cult al morţii". A plecat la 15 ani din Anglia, cu două prietene: ambele au murit

O fostă "mireasă" a Statului Islamic imploră pentru iertare şi vrea să fie reprimită în Marea Britanie. Într-un interviu eveniment acordat "Good Morning Britain", Shamima Begum, spune că a fost indusă în eroare atunci când a fost convinsă să se alăture ISIS.

De Redactia Observator la 15.09.2021, 15:38
O fostă "mireasă ISIS" imploră iertarea britanicilor: "Nu ştiam că e un cult al morţii". A plecat la 15 ani din Anglia, cu două prietene: ambele au murit
- Profimedia

Shamima Begum a apărut în faţa camerelor machiată şi purtând un maiou şi o şapca de baseball. Acum în vârstă de 22 de ani, Shamima Begum s-a alăturat ISIS pe vremea când avea doar 15 ani. Ea s-a apărat şi a spus că pe vremea când a fost convinsă să plece din Marea Britanie nu ştia că ISIS "era un cult al morţii": "Am crezut că mă alătur unei comunităţi islamice. Mi s-a spus că trebuie să plec din Marea Britanie pentru că acolo nu pot fi o bună musulmancă".

Când a fost întrebată de realizatorii emisiunii la ce se aştepta atunci când ajunge pe mâinile ISIS, Shamima Begum a răspuns: "Credeam că mă voi mărita, voi avea copii şi voi duce o viaţă în cel mai pur stil islamic. Ştiam că e război, dar nu în zonele în care sunt femei şi copii. Credeam că voi fi în siguranţă, nu ştiam că ISIS vrea să preia controlul lumii".

Shamima Begum şi-a cerut iertare

Shamima Begum trăieşte acum într-o închisoare din nordul Siriei, loc din care a oferit şi interviul. Tânăra spune că "mai bine ar muri" decât să se întoarcă înapoi în ISIS. Begum a cerut iertare: "Îmi pare extrem de rău pentru toţi cei care au avut de suferit din cauza ISIS, nu sunt de acord şi nu încerc să justific nimic din ce au făcut. Nu poate fi justificat în niciun fel să omori oameni nevinovaţi în numele religiei. Aş dori să-mi cer scuze, îmi pare rău. Rog publicul britanic şi oamenii din Marea Britanie să mă ierte pentru că am făcut o greşeală la o vârstă atât de fragedă".

Shamina Begum a plecat în Siria în 2015, alături de prietenele sale Amira Abase şi Kadiza Sultana. Ambele au murit. În Siria, Shamina a dat naştere la trei bebeluşi. Toţi trei au murit. În 2019, Shamina oferea un interviu în care declara că atacul cu bombe de la Manchester Arena, unde au murit 22 de persoane, a fost "justificat" de atacurile aeriene din Siria în urma cărora au murit civili nevinovaţi. Referitor la acel interviu, Shamina a revenit acum şi spune că îi pare rău că a făcut asemenea declaraţii: "Din adâncul inimii mele, îmi cer iertare pentru lucrurile pe care le-am spus atunci".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O fostă "mireasă ISIS" imploră iertarea britanicilor: "Nu ştiam că e un cult al morţii". A plecat la 15 ani din Anglia, cu două prietene: ambele au murit