Antena Meniu Search
x

O furtună deosebit de violentă a făcut ravagii în mai multe țări din vestul Europei

Ţările din vestul Europei s-au confruntat cu o furtună deosebit de violentă, cu rafale de vânt care au atins 140 de kilometri pe oră. Valurile uriaşe au creat spectacole impresionante pe litoralul britanic şi cel francez.

Vezi și

 Ţările din vestul Europei s-au confruntat cu o furtună deosebit de violentă, cu rafale de vânt care au atins 140 de kilometri pe oră. Valurile uriaşe au creat spectacole impresionante pe litoralul britanic şi cel francez.

Dar mai multe persoane sunt rănite, mii de familii au rămas fără curent electric iar în câteva oraşe germane, paradele de carnaval au fost anulate.

Furtuna botezată Imogen a adus valuri de peste 19 metri pe ţărmul peninsulei Cornwall, din sud-vestul Angliei. Meteorologii le-au descris ca "fenomenale", cea mai ridicată categorie în clasificarea mondială a valurilor.

Tot în sudul Angliei, ca şi în Ţara Galilor, vântul a atins 130 de kilometri la oră. Un inspector de mediu este dat dispărut după ce a plecat să salveze păsări marine, ameninţate de furtună. Iar doi copii au fost grav răniţi de un zid doborât de vânt.

Numeroase curse feroviare au fost anulate iar traficul aerian a fost serios perturbat pe aeroportul londonez Gatwick.

Automobiliştii au fost sfătuiţi să circule cu atenţie maximă chiar şi pe autostrăzi. Autorităţile au emis aproape 200 de alerte de inundaţii iar pe o plajă din Cornwall, maşinile au fost îngropate, pur şi simplu, în nisipul adus de vânt.

Aceeaşi furtună a făcut ravagii pe litoralul vestic al Franţei, cu valuri uriaşe şi vânt de aproape 140 kilometri pe oră.

Furtuna nu a cruţat nici Parisul. Pe unul din bulevardele capitalei, două persoane au fost grav rănite în prăbuşirea unui panou publicitar, doborât de vânt. 

În Germania, tot vântul deosebit de puternic a obligat autorităţile să anuleze paradele de carnaval în mai multe oraşe, spre dezamăgirea localnicilor.

La Koln, parada a avut loc dar mulţi participanţi şi-au protejat costumele viu colorate cu pelerine de ploaie. Poliţia a desfăşurat efective importante pe străzi, pentru a preveni repetarea agresiunilor împotriva femeilor, din noaptea de revelion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O furtună deosebit de violentă a făcut ravagii în mai multe țări din vestul Europei