Antena Meniu Search
x

O mamă a pus pietre la fiert și a sperat să adoarmă copiii ei înfometați, așteptînd să fie gata mâncarea

O mamă a pus pietre la fiert și a sperat să adoarmă copiii ei înfometați, așteptînd să fie gata mâncarea. Imaginile au devenit virale și întreaga comunitate s-a mobilizat să o ajute pe femeia care e văduvă și are opt copii.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.05.2020, 09:02

  • Cei opt copiii ai unei văduve suferă de foame.
  • Femeia nu a cerut ajutor, dar o vecină a descoperit totul.

Kenienii au sărit în ajutorul unei văduve care a fost filmată în timp ce pune pietre la fiert pentru cei opt copii ai ei, pentru a-i face să creadă că pregătește mâncare pentru ei. Peninah Bahati Kitsao, care locuiește în Mombasa, a sperat că aceștia vor adormi în timp ce își așteptau masa.

Femeia obișnuia să spele rufe, dar o astfel de muncă este greu de obținut, deoarece oamenii și-au restricționat interacțiunile din cauza coronavirusului. O vecină șocată, Prisca Momanyi, a alertat mass-media în legătură cu situația acestei mame.

După ce a fost intervievată de NTV-ul din Kenya, văduva a primit bani prin telefonul mobil și printr-un cont bancar care i-a fost deschis de doamna Momanyi, deoarece mama celor opt copii nu știe să citească și să scrie.

Doamna Kitsao, care locuiește într-o casă cu două dormitoare, fără apă curentă sau electricitate, a descris generozitatea oamenilor ca fiind un „miracol”. „Nu am crezut că kenienii pot fi atât de iubitori, după ce am primit apeluri telefonice din toată țara, întrebându-mă cum pot fi de ajutor”, a spus ea pentru site-ul de știri Tuko, citat de BBC.

Pe acelaşi subiect

Femeia a povestit că nu a putut să îi înșele pentru mult timp pe copiii ei înfometați, cu tactica fierberii pietrelor, pentru a le întârzia masa: „Au început să-mi spună că știau că îi mint, dar nu pot face nimic pentru că nu am nimic”. Vecina ei venise să vadă dacă familia era în regulă după ce a auzit copiii plângând, relatează NTV.

Povestea disperării doamnei Kitsao a coincis cu aflarea faptului că ministerul sănătății a cheltuit sume uriașe de bani, donate de Banca Mondială pentru a răspunde pandemiei, pentru ceaiuri, mese și convorbiri telefonice ale personalului său.

În Kenya au fost raportate 395 de cazuri de infectare și 17 decese.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O mamă a pus pietre la fiert și a sperat să adoarmă copiii ei înfometați, așteptînd să fie gata mâncarea