Antena Meniu Search
x

Un hoț evadat de două săptămâni terorizează un sat din Prahova. Înfometat, Onorel golește noaptea frigiderele localnicilor

Onorel Lupu, de 41 de ani, a evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Ploieşti în urmă cu două săptămâni, iar polițiștii nu reușesc să-l prindă. Între timp, bărbatul terorizează un sat din Prahova, golind noaptea frigiderele localnicilor.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.05.2020, 07:32

  • Deținutul fugar este de negăsit din 18 aprilie.
  • Bărbatul de 41 de ani are la activ zeci de furturi.

Onorel a dispărut în ziua de 18 aprilie, iar de atunci polițiștii nu au reușit să-i dea de urmă, deși au anunțat că-l caută cu forțe mărite, inclusiv cu câini de urmă.

În timp ce oamenii legii îl caută de două săptămâni, bărbatul face ce știe el mai bine: fură. De câteva zile, pentru că a rămas fără mâncare și fără bani, "Haiducul" a început să dea iama în casele oamenilor și să le golească frigiderele.

Doar în satul Matița din comuna Păcureți, Prahpva, cel puțin patru case au fost sparte de el.

Polițiștii sunt conivși că hoțul este Onorel pentru că amprentele lui au fost găsite la una dintre locuințele în care a intrat. În plus, oamenii din sat spun că l-au tot văzut în zonă în ultimele zile.

Onorel Lupu

Onorel fură din case mâncare, haine și bani

Unul dintre localnicii din Matița a reclamat la poliție că i-a dispărut carnea tocată din frigider, altul, o găleată cu măsline și brânza, din altă casă a furat pantofi sport. A furat inclusiv un portofel în care se aflau 200 de lei. 

Mai nou, scrie ziarulincomod.ro, a început să fure și din casele din comuna Podenii Noi, aflat la 6 kilometri distanță de Matița.

Zona este greu accesibilă, sunt multe păduri și grădini pline de vegetație, dar și case și dependințe părăsite. Cel mai probabil, Onorel se ascunde în timpul zilei și circulă noaptea ca să fure mâncare și haine.

Polițiștii nu exclud ca bărbatul să aibă la el și o armă albă, un cuțit cel mai probabil.

Căutările evadatului continuă, iar polițiștii spun că este o chestiune de timp până ce va fi prins.

Bărbatul a evadat din penitenciarul Ploiești

Onorel Lupu a evadat din închisoare în data de 18 aprilie.

Era încarcerat la secția Penitenciarului Ploiești de la Movila Vulpii, unde avea de ispășit o pedeapsă de 3 ani pentru furt. 

El a ajuns în închisoare la sfârşitul lunii martie 2019, după ce Judecătoria Ploieşti l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat ”în formă continuată (10 acte materiale) şi în stare de recidivă postexecutorie”. Obişnuia să fure în special biciclete pe care le vindea ulterior.

Este de fel din comuna Şoimari, judeţul Prahova, dar înainte să ajungă în spatele gratiilor nu avea un domiciliu stabil. Cunoaşte foarte bine pădurile din zona Vălenii de Munte, dar şi clădirile aflate în faza de construcţie din zona Ploieşti, unde obişnuia să se ascundă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un hoț evadat de două săptămâni terorizează un sat din Prahova. Înfometat, Onorel golește noaptea frigiderele localnicilor