Antena Meniu Search
x

Video O mamă şi cele două fiice, călcate în picioare de mulţimea disperată să scape din iadul afgan. Un german a fost împuşcat lângă aeroportul din Kabul - VIDEO

Femeile și copiii au fost călcați în picioare în timp ce focurile de armă au semănat frică pe aeroportul din Kabul. Un civil german chiar a fost împușcat încercând să ajungă la pistă, în timp ce Marea Britanie a avertizat că zborurile de evacuare s-ar putea opri în doar câteva zile și că unii oameni cărora li s-a promis ajutor vor fi lăsaţi în urmă.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 16:01

O mamă şi cele două fiice, călcate în picioare de mulţimea disperată să scape din iadul afgan
O mamă şi cele două fiice, călcate în picioare de mulţimea disperată să scape din iadul afgan - Twitter

Filmările făcute pe aeroport au arătat cum familiile au fost împinse la pământ, iar copiii mici au fost călcați în picioare în timp ce țipetele străpungeau aerul. Este doar unul dintr-un șir de videoclipuri care seamănă teamă. Printre acestea se numără imagini cu bebeluși aruncaţi peste sârma ghimpată, femei biciuite și bărbați plonjând din avioane în timp ce națiunile occidentale sunt alungate din Afganistan de către talibani.

Între timp, un cetăţean german a fost rănit prin împuşcare în drumul spre Aeroportul internaţional din Kabul, anunţă Guvernul de la Berlin, iar armata germană va trimite elicoptere militare în Afganistan pentru facilitarea operaţiunilor de evacuare. Este vorba de un civil care, deşi a fost rănit, a reuşit să ajungă în incinta Aeroportului din Kabul. "Cetăţeanul german primeşte îngrijiri medicale şi nu prezintă risc vital", a declarat Ulrike Demmer, un purtător de cuvânt al Guvernului Germaniei. "Cetăţeanul german va fi repatriat rapid", a subliniat Ulrike Demmer, conform site-ului Web.de.

"Situaţia în zona Aeroportului din Kabul este extrem de îngrijorătoare", a transmis, la rândul său, Ambasada Germaniei din Afganistan. Potrivit publicaţiei Süddeutsche Zeitung, armata germană va trimite elicoptere la Kabul pentru facilitarea operaţiunilor de evacuare. Numeroase ţări occidentale, în principal SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania, efectuează operaţiuni pentru evacuarea din Afganistan a propriilor cetăţeni şi a afganilor care au colaborat cu trupele internaţionale.

Pe acelaşi subiect

Britanicii avertizează că este posibil să rămână oameni în urmă

Trupele britanice SAS sunt acum trimise în afara perimetrului aeroportului pentru a-i găsi și extrage pe cei care sunt prinși, dar este aproape sigur că „echipele mici” nu vor putea ajunge la toată lumea care are nevoie de ajutor la timp. Tokhi, în vârstă de 34 de ani, un fost interpret britanic, a declarat pentru The Times că a fost la aeroport de trei ori de când forțele britanice i-au trimis un e-mail la începutul acestei săptămâni pentru a spune că are loc într-un zbor - dar până acum nu a reușit să treacă de primul din cele două puncte de control talibane care blochează intrarea. 

De asemenea, Shafiqa, care s-a antrenat cu forțele speciale britanice de lângă Kabul, a declarat că ea și două colege de sex feminin au completat formulare care solicită un loc pentru zborurile din Marea Britanie, dar nu au fost încă chemați la aeroport chiar dacă talibanii încearcă să-i vâneze. Tânăra de 26 de ani a spus că a fugit de acasă din cauza zvonurilor că luptătorii islamiști au accesat liste de colaboratori britanici și le folosesc acum ca liste pentru răzbunare. 

Marea Britanie a promis că va evacua din țară aproximativ 7.000 de cetățeni britanici și personal afgan, dar ministrul forțelor armate James Heappey a avertizat că nu toți cei care au nevoie de ajutor îl vor primi. Răspunzând criticilor conform cărora avioanele britanice părăsesc aeroportul sub capacitate, el a spus că forțele armate ''lucrează din greu'' pentru a se asigura că fiecare avion este plin, conform Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O mamă şi cele două fiice, călcate în picioare de mulţimea disperată să scape din iadul afgan. Un german a fost împuşcat lângă aeroportul din Kabul - VIDEO