Antena Meniu Search
x

Adevărata faţă a talibanilor. Au bătut cu bestialitate mai mulţi bărbaţi care purtau steagul Afganistanului

Odată cu preluarea controlului în Afganistan, talibanii au încercat să convingă întreaga lume că au o față umană, însă știrile care vin din această țară sunt din ce în ce mai îngrijorătore. În imaginile surprise pe străzile din orașe, luptătorii talibani sunt surprinși lovind cu brutalitate bărbați care poartă steagul Afganistanului. De asemenea, insurgenții şi-au intensificat căutarea celor care au lucrat pentru forţele NATO sau pentru fostul guvern afgan. Militanţii merg din uşă-n uşă pentru a-i găsi pe foştii colaboratori ai forţelor aliate şi le amenință pe familiile acestora.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 15:40

Vezi și

Atacurile împotriva cetățenilor afgani care îi sfidează pe talibani se intensifică. Mai multe înregistrări video au apărut pe rețelele sociale, unde se observă cum luptătorii islamiști atacă pe orice poartă steagul Afganistanului, scrie Daily Mail

Într-una din înregistrări, un taliban înarmat până-n dinți sare din mașină, îșis coate arma la vedere și se îndreaptă spre un bărbat pe bicicletă, care purta drapelul afgan, apoi îl lovește peste față. Într-un alt video, un alt insurgent este văzut cum își agită pușca înspre un alt afgan, cu steag,a cesta din urmă ridicând mâinile în semn de predare.

Aceste imagini au apărut după ce Amnesty International a anunțat că talibanii au masacrat nouă bărbați în Hazara, șase dintre ei fiind împușcați, iar trei torturați. Într-o altă regiune, șeful poliției care le-a ținut piept insurgenților a fost executat.

În ciuda promisiunii de grațiere, există numeroase dovezi cu privire la ororile care au loc în Afganistan. Un document ONU susține că talibanii își intensifică vânătoarea celor au lucrat și au colaborat cu forțele NATO și SUA. Documentul confidențial a fost realizat de Centrul Norvegian pentru Analize Globale, care oferă ONU informații secrete.

Conform raportului, talibanii recrutează noi rețele de informatori pentru a colabora cu noul regim. Totodată militanții examinează persoanele în timp ce permiteau evacuarea personalului străin de pe aeroportul din Kabul, dar situația de acolo a rămas „haotică”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Adevărata faţă a talibanilor. Au bătut cu bestialitate mai mulţi bărbaţi care purtau steagul Afganistanului