Antena Meniu Search
x

O mare companie le va cere angajaţilor să prezinte dovada vaccinării şi cu doza de rapel

Apple va solicita angajaţilor din retail şi corporativi să furnizeze dovada unei vaccinări cu un rapel pentru Covid-19, potrivit unui e-mail intern citat de site-ul The Verge, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 09:06

O mare companie le va cere angajaţilor să prezinte dovada vaccinării şi cu doza de rapel
O mare companie le va cere angajaţilor să prezinte dovada vaccinării şi cu doza de rapel - Shutterstock

Începând cu 24 ianuarie, angajaţii nevaccinaţi sau cei care nu au prezentat dovada vaccinării vor avea nevoie de teste Covid-19 negative pentru a intra la locurile de muncă Apple. The Verge a scris că nu este clar dacă cerinţa de testare se aplică atât angajaţilor corporativi, cât şi angajaţilor din retail.

”Din cauza eficacităţii în scădere a seriei primare de vaccinuri pentru Covid-19 şi a apariţiei unor variante foarte transmisibile, cum ar fi Omicron, rapelul este o condiţie pentru a fi consideraţi vaccinaţi împotriva Covid-19, pentru a vă proteja împotriva formelor de boală severă”, potrivit notei adresate angajaţilor, citată de The Verge.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Măsuri pentru limitarea variantei Omicron

Multe companii din SUA şi-au consolidat regulile referitoare la Covid-19, impun vaccinarea şi amână planurile de întoarcere la birou, deoarece varianta Omicron creşte infecţiile în toată ţara. Săptămâna aceasta, Meta Platforms, compania părinte a Facebook, a impus vaccinuri de rapel împotriva Covid-19 pentru toţi lucrătorii care se întorc la birouri. De asemenea, a amânat redeschiderea birourilor din SUA până pe 28 martie, de la un plan anterior din 31 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O mare companie le va cere angajaţilor să prezinte dovada vaccinării şi cu doza de rapel