Antena Meniu Search
x

O nouă tehnologie pentru camerele din mașini: După față își dă seama dacă te-ai urcat băut la volan

Cu cât este identificat mai repede un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice cu atât drumurile devin mai sigure. În acest scop a fost dezvoltat un nou sistem de urmărire facială, care poate fi utilizat cu camerele video instalate în mod obișnuit în mașini.

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 16:38

O nouă tehnologie pentru camerele din mașini
O nouă tehnologie pentru camerele din mașini - Pixabay

Există deja mai multe configurații experimentale integrate în mașini pentru detectarea consumului de alcool. Unele dintre ele utilizează echipamente specializate cum ar fi miniaparatele de alcoolemie sau scaunele cu senzori de presiune. Altele funcționează prin evaluarea modelelor de conducere ale șoferilor, ceea ce înseamnă ca nu va permite șoferului să conducă în stare de ebrietate pe măsură ce sunt colectate datele.

În schimb, oamenii de știință de la Edith Cowan University din Australia lucrează la un sistem care poate furniza o intervenție mult mai rapidă, fără să fie nevoie de echipamente costisitoare.

Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de spotmedia.ro

Articolul continuă după reclamă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Stiri externe » O nouă tehnologie pentru camerele din mașini: După față își dă seama dacă te-ai urcat băut la volan