Antena Meniu Search
x

O profesoară de 44 de ani a murit sub ochii elevilor săi, în timpul orelor, la o şcoală din Italia. Un coleg a încercat să-i ofere primul ajutor

O profesoară din Italia a murit la şcoală, în timpul orelor de curs, sub ochii îngroziţi ai elevilor săi. Un coleg a intervenit acordându-i primul ajutor, însă în ciuda eforturilor disperate, femeia a fost declarată decedată la scurt timp.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.10.2022, 21:16

Giovanna Fabrica
O profesoară de 44 de ani a murit sub ochii elevilor săi, în timpul orelor, la o şcoală din Italia - Facebook / Giovanna Fabrica

Un coleg a încercat să o resusciteze, dar pentru Giovanna Fabrica, în vârstă de 44 de ani, nu s-a mai putut face nimic. Femeia preda la clase primare de la şcoala Carlo Ederle di Villa Bartolomea.

Profesoara fusese diagnosticată recent cu o boală gravă

Giovanna murit sub ochii îngroziți ai elevilor săi, lovită de o boală împotriva căreia, din păcate, în ciuda ajutorului medical, nu a putut face faţă. Şi-a dat ultima suflare, după cum mărturisesc colegii săi de breaslă, în şcoala pe care a iubit-o atât de mult şi în care toată lumea a apreciat-o pentru felul ei mereu calm și amabil cu care îi făcea şi pe elevii săi să se îndrăgostească de învăţătură.

Profesoara, originară din Naro, Agrigento, locuia în Cerea cu soţul ei Angelo, care era de asemenea profesor la un institut din zonă. Ajunsese anul trecut titulară pe un post la şcoala primară Ederle, unde preda ştiinţe şi geografie, relatează repubblica.it.

Pe acelaşi subiect

Ieri, la scurt timp după ora 14, se afla la ore, în sala de clasă a II-a B, unde tocmai terminase lecţia. Şi-a luat la revedere de la elevii săi şi l-a salutat pe profesorul de italiană Tommaso de Stefani, care urma să ţină următoarele două ore. La câteva secunde distanţă s-a prăbuşit la pământ, căzând pe spate, la mică distanță de birou și băncile din primul rând.

Un alt profesor i-a acordat primul ajutor

Profesorul, întărit de ceea ce a învățat la cursul salvator pe care IC Ederle îl activase anul trecut pentru tot personalul său, a intervenit imediat acordându-i primul ajutor şi strigând după personalul instituţiei pentru a suna la salvare şi pentru a-i aduce defibrilatorul şcolii în sala de clasă. De asemenea, a rugat alţi profesori să scoată copiii afară pentru a nu participa mai mult la scenele dramatice.

În timp ce De Stefani a continuat toate manevrele de resuscitare timp de peste un sfert de oră în încercarea de a-şi salva colega, o ambulanţă aeriană ajuns la faţa locului. Femeia a fost transportată de urgenţă la spitalul din Verona.

Din păcate însă, după încă o jumătate de oră de manevre de resuscitare efectuate de cadrele medicale, a fost declarat decesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » O profesoară de 44 de ani a murit sub ochii elevilor săi, în timpul orelor, la o şcoală din Italia. Un coleg a încercat să-i ofere primul ajutor