Antena Meniu Search
x

Video O româncă, decorată de Regele Spaniei. Alice Cozma a condus o echipă de voluntari, în prima linie în lupta anti-Covid-19

O româncă a fost decorată de Regele Felipe al Spaniei, într-o ceremonie de la Palatul Regal din Madrid. Mihaela Alice Cozma este şofer pe ambulanţă şi a primit Ordinul de Merit Civil pentru munca sa depusă în pandemie. Pentru ea, distincţia a fost o surpriză totală. Ne-a spus asta în cadrul unui interviu pentru Observator. 

de Greta Gavrilă

la 21.06.2021, 15:37

Vezi și

În Palatul Regal din Madrid, Regele Felipe i-a acordat personal româncei Ordinul de Merit Civil. Mihaela Alice Cozma este unul dintre cei 24 de cetăţeni exemplari ai Spaniei, decoraţi la aniversarea a şapte ani de când regele Felipe a urcat pe tron. Iar la ceremonie, au fost prezente regina Letizia și prinţesele Leonor şi Sofia.

Alice Cozma: A fost o zi superbă. Am avut onoarea de a-l cunoaşte pe regele Spaniei. Mi-a mulţumit pentru munca pe care o fac în general. A fost uimit de accentul meu spaniol şi m-a felicitat. 

Alice - aşa cum îi spun prietenii şi colegii - a ajuns în Spania când avea doar 18 ani, ulterior şi-a deschis propriul bar şi de aproape un deceniu lucrează pentru Crucea Roşie. Este şofer de ambulanţă, are permis de conducere pentru toate categoriile şi conduce o echipă de voluntari, alături de care a muncit zi-lumină în timpul pandemiei. Ne-a acordat interviul înainte de a pleca într-o nouă misiune. 

Alice Cozma: Este vorba despre muncă pe care eu am făcut-o ca voluntar în Crucea Roşie, în timpul pandemiei. A fost o muncă grea! Am suferit toţi. Colegii mei merită recunoştinţa asta la fel ca mine. Noi am asistat pacienţi cu boli sau cu accidente, pe lângă asta am oferit mâncare la oamenii care aveau nevoie. Şi în plus, am dus medicamente oamenilor care nu puteau să iasă din casă. 

Pe acelaşi subiect

Pentru spanioli este unul dintre eroii din prima linie. Însă pentru Alice, este o surpriză că a primit distincţia şi consideră că doar şi-a făcut treaba. 

Alice Cozma: A fost o surpriză totală. Eram la facultate în ziua aia. Am ieşit un pic afară în pauză şi mă suna un număr iar când mi-au spus că era de la Casa Regală, nu-mi venea să cred! 

La vârsta de 32 de ani, misiunea ei de a ajuta oamenii nu se opreşte aici. Acum Alice Cozma se pregăteşte să devină infirmieră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O româncă, decorată de Regele Spaniei. Alice Cozma a condus o echipă de voluntari, în prima linie în lupta anti-Covid-19