Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un român a fost împuşcat în Germania după ce a sunat de patru ori la poliţie şi nimeni nu i-a răspuns. A fost decorat post mortem

Vili Viorel Păun, ucis în atentatul rasist de la Hanau din 19 februarie 2020, a sunat de patru ori la poliţie înainte de a cădea secerat de gloanţe. Autorităţile nu au răspuns la niciunul dintre cele patru apeluri, dar l-au decorat post mortem.

de Redactia Observator

la 21.06.2021 , 11:57

Un român a fost împuşcat în Germania după ce a sunat de patru ori la poliţie şi nimeni nu i-a răspuns. A fost decorat post mortem
- Profimedia

Pe 19 februarie 2020, un atacator a împuşcat nouă tineri în oraşul Hanau din Germania. Victimele au fost alese la întâmplare pe stradă, singurul obiectiv al atacatorului fiind de a ucide cât mai mulţi imigranţi. Românul Vili Viorel Păun a fost una dintre victime. Potrivit Deutsche Welle, autorităţile au prezentat familiei victimei o versiune conform căruie tânărul a fost atacat într-un magazin. După ce a primit telefonul fiului său, tatăl lui Viorel a început propria sa investigaţie.

Gafele autorităţilor germane

Niculescu Păun, tatăl victimei, a simţit că ceva este în neregulă după ce a descoperit că ultimele patru apeluri din telefonul fiului său erau la serviciul unic de urgenţă din Germania. Confruntate cu această dovadă, autorităţile au recunoscut că poliţia nu a putut prelua niciunul dintre apelurile lui Vili Viorel Păun din lipsă de personal. Horst Seehofer, ministrul federal de interne, a recunoscut în faţa familiei îndoliate că "tehnologia v-a ucis fiul".

Articolul continuă după reclamă

Oficialii germani au continuat seria de gafe în acest caz. În dosarele aferente anchetei, tatăl lui Vili Viorel Păun figura drept victimă. Tot pe aceste nume s-a efectuat şi autopsia. Abia după 7-8 luni, susţine Deutsche Welle, atunci când Niculescu Păun a cerut lămuriri în legătură cu moartea fiului său, germanii au rectificat greşeala.

În încercarea de a repara toate acest bâlbe, autorităţile germane l-au decorat post mortem pe Vili Viorel Păun cu Medalia pentru Curaj Civil, iar strada pe care a fost ucis românul îi va purta numele temporar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Un român a fost împuşcat în Germania după ce a sunat de patru ori la poliţie şi nimeni nu i-a răspuns. A fost decorat post mortem