Antena Meniu Search
x

O româncă se numără cei mai mari jurnalişti ai lumii

Născută în Bucureşti şi crescută peste Ocean, o româncă se numără cei mai mari jurnalişti ai lumii. Rukmini Calimachi este în prezent vocea care denunţă atrocităţile terorismului din redacţia New York Times

Vezi și

Născută în Bucureşti şi crescută peste Ocean, o româncă se numără cei mai mari jurnalişti ai lumii. Rukmini Calimachi este în prezent vocea care denunţă atrocităţile terorismului din redacţia New York Times

Articolele despre despre politica guvernului american de a nu platii teroriştii şi cum a contribuit asta la moartea ostaticilor Statului Islamic i-a adus anul acesta a noua nominalizare la premiile Pulitzer. Plecată de 38 de ani din România, Rukmini se laudă peste tot cu originea ei. Recită din Eminescu şi vrea să revină, anul acesta în ţara ei natală. 

La mii de kilometri distanţa de pamântul natal, într-una din cele mai titrate redacţii de pe planeta, Rukmini Callimachi participă la scrierea istoriei. La 42 de ani, românca este unul dintre cei mai bine cotaţi jurnalişti ai lumii. Pe lângă alte premii primite, în 15 ani de cariera, a fost nominalizata de 9 ori la premiul Pullitzer. Anul acesta, a scris despre cel mai fierbinte subiect al momentului. Rapirile operate de gruparea terorista statul Islamic şi modul în care naţiunile platesc milioane de dolari pentru eliberarea lor.

Cu un masterat în lingvistica la Oxford, românca şi-a început cariera ca freelancer în New Delhi. În 2005 a revenit în America şi a devenit vocea supravie?uitorilor uraganului Katrina. Iar pâna anul trecut a locuit în Senegal, unde a lucrat pentru Associated Press. La New York Times lucreaza de un an şi a avut articole de prima pagina nemumarate rânduri. 

Nascuta în Bucureşti, Rukmini a plecat din ţara în 1978. 4 ani a locuit, împreuna cu parinţii în Elveţia, iar de la 9 ani s-a stabilit în California. Cu sufletul, nu a lasat însa niciodata România în urma. Iubeşte poezia lui Mihai Eminescu, cel care a inspirat-o şi pe ea sa scrie propriile poezii. Rukmini spune ca vrea sa revina anul acesta în ţara. Are un proiect jurnalistic dar vrea sa şi revada locul în care s-a nascut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O româncă se numără cei mai mari jurnalişti ai lumii