Meniu LIVE
Search
x

O tânără a fost ucisă din greșeală, de poliție, la câteva zile după ce a anunțat că este însărcinată. Tragedia s-a petrecut într-o favelă din Brazilia

O tânără însărcinată din Rio de Janeiro a fost împușcată mortal, în timpul unui raid al poliției în cartierul în care locuia bunica sa. În urmă cu doar câteva zile, femeia publicase o fotografie alături de iubitul său, mărturisind că abia așteaptă să devină mamă. 

De Redactia Observator la 12.06.2021, 16:04

La începutul lunii iunie, Kathlen Romeu a publicat o fotografie alături de iubitul său, spunând că este copleșită de emoții la gândul că va deveni mama: “râd, plâng, mă tem”. După doar câteva zile, Kathlen a fost ucisă – o altă victimă a războiului dintre poliție și traficanții de droguri, scrie The Guardian. Tânăra își vizita bunica în favela Lins de Vasconcelos când a căzut secerată de gloanțe, în urma unui schimb de focuri.

“Înainte să îmi dau seama ce se întâmplă, au apărut polițiști de peste tot”, a declarat bunica victimei. Kathlen a fost transportată la spital, însă a murit la scurt timp din cauza hemoragiei interne. Potrivit autorităților, tânăra a fost ucisă de un gloț rătăcit, într-un schimb de focuri între polițiști și traficanți. 

Incidetul a stârnit un val de critici și furie în rândul brazilienilor care au ieșit în stradă pentru a protesta față de astfel de incidente și au cerut modificarea modului în care oamenii legii luptă împotriva crimei organizate. 

După moartea lui Kathlen, localnicii din favela unde a avut loc tragedia au blocat autostrada care lega zonele de nord și de sud din Rio. Protestatarii au blocat traficul, cerând dreptate și pace. “Vrem ca poliția să oprească aceste operațiuni care duc la exterminarea noastră”, a declarat un bărbat al cărui frate a fost ucis de poliție, în 2009.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O tânără a fost ucisă din greșeală, de poliție, la câteva zile după ce a anunțat că este însărcinată. Tragedia s-a petrecut într-o favelă din Brazilia