Antena Meniu Search
x

Video O ucraineancă povesteşte ce au făcut ruşii după ce au intrat cu forţa în casa ei: "Soldaţii lor aveau un comportament ciudat"

O ucraineancă povesteşte prin ce clipe cumplite a trecut după ce soldaţii ruşi au intrat cu forţa în casa ei. Zina spune că soldaţii i-au jefuit şi i-au purtat hainele după ce i-au împuşcat soţul în picior. 

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 17:27

Zina Khilko spune că soţul său a fost împuşcat în picior de către un soldat rus care era beat
Zina Khilko spune că soţul său a fost împuşcat în picior de către un soldat rus care era beat - cnn.com

Coşmarul a început în momentul în care soţul acesteia a fost împuşcat în picior de către un soldat rus. Vasyl Khilko, care înainte de război lucra ca şi constructor, a fost nevoit să se ascundă într-un subsol din satul său, din estul Kievului timp de două zile după ce a fost împuşcat în piciorul drept de către un sodat rus care era beat. 

„Am încercat să oprim fluxul de sânge și să îi acord primul ajutor”, a spus soția lui, Zina, în vârstă de 62 de ani.

Femeia spune că a avut mare noroc deoarece este moașă pregătită, iar vecina lor este asistentă. „Am aplicat o atela, am injectat antibiotice și am perforat rana”. "Trupele ruse au ocupat satul pe 8 martie", a spus Zina. Potrivit femeii, soldaţii ruşi au jefuit casele pentru îmbrăcăminte, mâncare și alcool și adesea se îmbătau și abuzau oamenii. 

"Ei purtau haina mea de femeie, pălăria mea, cizmele mele. Ne-au purtat hainele. Ne-au luat lenjeria de pat", a mai spus ea. De asemenea, soldaţii ruşi le-au furat banii și laptopul, unde ea păstra fotografii prețioase cu nepoții ei. 

Pe acelaşi subiect

A existat însă şi un dezacord între soldați, a spus Zina, trei dintre ei au ajutat-o să îşi ducă soţul la spital, după ce li s-a făcut milă. 

Femeia le-a spus reporterilor de la CNN că regretă foarte mult că a decis să rămână în Ucraina. „Este pur și simplu îngrozitor”, a spus ea. "De ce nu am plecat doar mai devreme? Ar fi fost mai bine dacă aș fi plecat fără nimic, dar soțul meu ar fi fost sănătos." Ajutaţi cât mai mult. Rușii nu se vor opri aici, Doamne ajută-ne.”, a mai spus aceasta. 

Între timp, războiul dintre Rusia şi Ucraina a ajuns în cea de-a 34-a zi. O noua rundă de negocieri între Ucraina și Rusia, la care au participat și președintele Erdogan, precum și Roman Abramovici s-a încheiat. Ministrul ucrainean de Externe le-a cerut participanților "să nu bea, să nu mănânce și să nu atingă nimic", asta deși Kremlinul a respins informațiile potrivit cărora Abramovici ar fi fost otrăvit la începutul acestei luni. Imediat după finalizarea negocierilor, despre care președintele Turciei a spus că e timpul să dea "rezultate concrete", Moscova a venit cu un prim mesaj de reconciliere - ministrul adjunct al Apărării, Alexander Fomin, a anunțat că Federația Rusă va "reduce radical" ofensiva asupra capitalei Kiev. Potrivit presei internaţionale, Ucraina ar fi dispusă să renunţe la visul său de a intra în NATO, în timp ce Rusia nu s-ar mai arăta atât de deranjată dacă Ucraina ar intra în UE.

Ucraina a cerut un ”acord internaţional” care să-i garanteze securitatea, care să fie semnat de către mai multe ţări garante, a anunţat marţi, negociatorul-şef ucrainean, după mai multe ore de negocieri ruso-ucrainene la Istanbul, relatează AFP.

O rachetă rusească a lovit, marţi, clădirea administraţiei regionale din Nikolaev (sudul Ucrainei), iar incidentul s-a soldat cu moartea a cel puţin 3 persoane şi rănirea altor 22, potrivit autorităţilor locale, citate de Reuters, potrivit news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O ucraineancă povesteşte ce au făcut ruşii după ce au intrat cu forţa în casa ei: "Soldaţii lor aveau un comportament ciudat"