Antena Meniu Search
x

O variantă misterioasă a virusului Sars-CoV-2, descoperită în Italia. Un microbiolog susţine că ar mai fi doar 142 de cazuri în lume

O nouă variantă a coronavirusului ar fi fost descoperită în mai multe ţări ale lumii, potrivit unui microbiolog din Italia. Acesta susţine că noua tulpină ar fi un amestec între varianta britanică, braziliană şi sud-africană a virusului. Mai mult, omul de ştiinţă estimează că până acum ar fi în jur de 142 de cazuri la nivel global, însă cercetătorii trebuie să facă studii mai detaliate.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 19.02.2021, 19:04

Noua și misterioasa variantă a virusului Sars-CoV-2 poartă numele de ''B1.525''
O nouă variantă a coronavirusului ar fi fost descoperită în mai multe ţări ale lumii, potrivit unui microbiolog din Italia - Getty Images
  • Variantă misterioasă a virusului Sars-CoV-2
  • Un microbiolog din Italia susţine că posibila nouă tulpină a apărut deja în mai multe ţări

O posibilă nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită în regiunea Emilia-Romagna, din nordul Italiei. Microbiologul Vittorio Sambri a declarat: ''Ar fi doar 142 de cazuri în lume. Este un amestec între cea britanică, braziliană și sud-africană".

Noua și misterioasa variantă a virusului Sars-CoV-2 poartă numele de ''B1.525'', potrivit meteoweek.com.

Microbiologul Vittorio Sambri, profesor la Universitatea din Bologna și director al laboratorului din Pievesestina, explică: ''Au fost identificate alte 142 de cazuri din întreaga lume. Mai presus de toate, în Anglia, Danemarca și în alte șapte până la opt țări''. Afirmaţiile omului de ştiinţă au fost făcute pentru ziarul La Repubblica. 

Expertul afirmă că această variantă ''are practic caracteristicile variantei britanice, sud-africane și braziliene. Este un amestec din tot ceea ce am văzut. Deocamdată nu ne facem griji foarte mari. A fost slab identificat, destul de puțin studiat și asta ar fi ceea ce începem să facem''.

Cercetătorul susţine că varianta misterioasă de coronavirus trebuie studiată mai mult

Pentru că astăzi ''este prea devreme pentru a trage concluzii epidemiologice, patologice și imunologice. În acest moment putem spune că îl cercetăm. Dacă comportamentul vaccinurilor ar fi același în comparație cu ceea ce se întâmplă cu prototipul virusului, m-ar face să mă simt foarte confortabil'', a adăugat microbiologul.

La Napoli, în ultimele zile, cercetătorii ar fi descoperit o altă variantă, dar nu ar fi la fel. Un studiu recent spune că în Emilia-Romagna prezența variantei engleze este certificată în 27,9% din cazuri. O cercetare ulterioară a ridicat estimarea la 41%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » O variantă misterioasă a virusului Sars-CoV-2, descoperită în Italia. Un microbiolog susţine că ar mai fi doar 142 de cazuri în lume