Antena Meniu Search
x

Occidentul se comportă "ca bandiţii". Acuzaţii dure ale Kremlinului, care susţine că "lumea nu se rezumă la SUA şi Europa" şi "Rusia nu poate fi izolată"

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a susținut sâmbătă că Occidentul se comportă "ca bandiții", dar "Rusia este mult prea mare pentru a fi izolată", iar lumea nu este alcătuită doar din SUA și Europa. 

de Redactia Observator

la 05.03.2022, 13:42

Occidentul se comportă "ca bandiţii". Acuzaţii dure ale Kremlinului, care susţine că "lumea nu se rezumă la SUA şi Europa" şi "Rusia nu poate fi izolată"
- Profimedia

"Asta nu înseamnă că Rusia este izolată. Lumea este mult prea mare ca America și Europa să izoleze o țară, și încă una atât de mare ca Rusia. În lumea asta sunt mult mai multe state”, a spus Dmitri Peskov, vorbind despre sancţiunile occidentale impuse Moscovei, informează Reuters.

Acesta a adăugat că "Rusia va riposta", dar nu a oferit niciun fel de detalii legate de răspunsul Moscovei, limitându-se la a spune că măsurile vor fi în acord cu interesele Rusiei.

El a adăugat că dacă SUA vor impune sancțiuni asupra exporturilor rusești de energie vor lovi întreaga piață energetică.

Război Rusia - Ucraina, ziua 10

Pe acelaşi subiect

Autorităţile din Ucraina au anunţat că au trecut la contraofensivă în ziua a 10-a a războiului. Podul care face legătură dintre Odessa şi Transnistria a fost aruncat în aer pentru a împiedica un eventual atac venit din republica separatistă. Potrivit canalului de Telegram al Radei Supreme a Ucrainei, armata ucraineană bruiază comunicaţiile militare ruseşti pe unde scurte. În locul ordinelor comandanţilor, soldaţii ruşi aud imnul naţional al Ucrainei.

Kievul susţine că ruşii au pierdut până acum peste 10.000 de soldaţi

Armata ucraineană susține că rușii au pierdut, de la începutul invaziei, peste 10.000 de militari, 60 de rezervoare cu combustibil, 39 de avioane, 40 de elicoptere și alte echipamente.

De asemenea, ucrainenii ar fi distrus şi 945 de maşini blindate şi peste 60 de de rezervoare cu combustibil.

Antony Blinken, convins că Ucraina poate câştiga războiul cu Rusia

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat pentru BBC că este convins că Ucraina poate câştiga războiul cu Rusia. El nu a putut spune cât va dura conflictul, dar a insistat că înfrângerea Ucrainei nu este inevitabilă.

Blinken a lăudat "rezistența extraordinară" a poporului ucrainean. "Dacă intenţia Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul şi să-şi instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Occidentul se comportă "ca bandiţii". Acuzaţii dure ale Kremlinului, care susţine că "lumea nu se rezumă la SUA şi Europa" şi "Rusia nu poate fi izolată"