Antena Meniu Search
x

Video Odessa, sub alertă de grad zero. Ucrainenii au ridicat baricade din saci de nisip și au pregătit cocktailuri Molotov în speranţa că vor opri tancurile ruseşti

Armele nu tac chiar dacă sunt anunţate negocieri. În continuare în marile oraşe sunt împuşcături, iar sirenele răsună la fiecare pas. Oamenii se aşteaptă la ce e mai rău şi în această noapte, aşa că ridică baricade din saci de nisipi și pregatesc cocktailuri molotov în speranţa că vor opri tancurile ruseşti. Echipa Observator a filmat pregătirile de luptă din zona Odessa.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 28.02.2022, 10:08

Vezi și

Nikolaev - oraşul aflat la o oră şi jumătate distanţă de Odesa este principala poartă pentru ruşi spre cel mai mare port de la Marea Neagră. O invazie ar fi dezastruoasă. Localnicii fac tot ce pot să-i oprească pe soldaţii Moscovei şi construiesc baricade din saci de nisip şi cauciucuri:

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Oamenii aceștia nu au nici măcar un minut de odihnă, fac asta de mai bine de două ore și jumatate când au aflat ca fortele ruse vor reveni și vor încerca să ajunga dinspre Nikolaev înspre Odesa”

Ucrainean: ”Îngrozitor, a fost îngrozitor! Acesta este drumul spre Odesa, de aceea suntem aici. Nimeni nu știe ce planuri are Putin, e un om nebun”.

Localnicii îşi fac propriile arme.

Pe acelaşi subiect

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Oamenii nu au primit arme, așadar au pregatit zeci sute astfel cocktailuri Molotov. Este modul lor de a ține piept rușilor la aceste baricade”.

Oamenii se tem ca ruşii să nu atace Odesa in timpul nopţii.

Ucrainean: ”Mergem în catacombe, în catacombe sunt mine vechi, unde în trecut oamenii extrageau piatra pentru a construi în Odesa și în satele din apropiere”.

Reţeaua subternă din Odesa este cea mai mare din lume. Are 2.500 de kilometri de tuneluri care se leaga unul de celalalt si in care oamenii se ascund de câteva nopţi.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator:Suntem aproape de centrul Odessei, unde oamenii și-au pregătit pentru aceasta noapte locuri în care să se adăpostească în cazul bombardamentelor. Ceea ce vedeți aici sunt vechile catacombe ale Odessei, iar oamenii au adus aici scaune, saltele, tot ce trebuie pentru a-și petrece noaptea. Această cameră ar urma să găzduiască cel puțin trei persoane, saltele, sunt dușuri cu apă calda, toalete care pot fi folosite în cazul în care oamenii vor fi nevoiți să petreacă aici mai multe ore chiar și zile”.

E stare de asediu la Odesa, cel mai aglomerat oraş acum e pustiu.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator:Din păcate nu sunt informații foarte bune pentru Odesa în această noapte. Ce facem acum, ne-au spus militarii în urma cu scurt timp. Să încercam sa lipim cu bandă adezivă cât putem de bine geamurile camerei. De ce? În cazul unei explozii în apropiere, suflul exploziei să nu arunce sticla in interior”.

Cum se lasă seara, în Odessa încep să se audă focuri de armă. Oamenii sunt încrezători că vor face faţă ruşilor încă o noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Odessa, sub alertă de grad zero. Ucrainenii au ridicat baricade din saci de nisip și au pregătit cocktailuri Molotov în speranţa că vor opri tancurile ruseşti