Antena Meniu Search
x

Video Occidentul pedepsește Rusia și ajută Ucraina cu armament, ca să ţină piept asaltului. Oligarhii ruşi sunt disperați să-și pună averile la adăpost

Occidentul pune la propriu tunurile pe Rusia. Statele Uniunii Europene, inclusiv România, au început deja să trimită ajutoare militare în Ucraina, pentru a o ajuta să ţină piept asaltului rușilor. Concomitent cu mobilizarea militară, Occidentul a anunţat că mai multe bănci ruse vor fi decuplate de la sistemul internaţional de plăţi SWIFT. În plus, Rusia nu va mai putea să îşi acceseze rezervele valutare pe care la are în Occident. Ca răspuns la aceste măsuri, Vladimir Putin a anunţat că pune în alertă forţa nucleară a Rusiei.

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 20:41

Vezi și

Imaginile cu un bloc de locuinţe din Kiev, lovit de o rachetă a ruşilor au fost picătura care a umplut paharul pentru Occident. Aşa că aseară târziu, au anunţat cele mai dure sancţiuni dictate până acum împotriva Rusiei în istorie. Europenii şi americanii au suspendat mai multe bănci din SWIFT, sistemul internaţional de plăţi. Astfel că, băncile vizate vor fi nevoite să se întoarcă la sisteme vechi de plată, mult mai lente pentru a face plăţi şi încasări.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: ”Uniunea Europeană şi partenerii săi lucrează pentru a paraliza abilitatea lui Vladimir Putin de a-şi finanţa aparatul de război. Putin a ales calea distrugerii Ucrainei, dar ceea ce face, de fapt, este să distrugă viitorul ţării sale”.

În plus, rezervele valutare ale Rusiei vor fi blocate prin înghețarea activelor Băncii Centrale. Ar fi vorba de de rezerve de 200 de miliarde deţinute în dolari şi alte 100 de miliarde pe care le are în conturi din bănci străine.

Occidentul izolează Rusia de sistemul financiar internațional

Pe acelaşi subiect

Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe: ”Dar sigur că aceste sancțiuni pot fie extinse în funcție de decizia pe care o iau statele membre. Adică să introducem, de exemplu, și interdicția de a călători”.

Sunt măsuri prin care Occidentul speră să izoleze și mai mult Rusia de sistemul financiar internațional.

Joe Biden, preşedintele SUA:Ai două opţiuni: să începi un Al Treilea Război Mondial, adică fizic să intri în război cu Rusia, sau să te asiguri că ţara care acţionează împotriva dreptului internaţional ajunge să plătească un preţ pentru ceea ce a făcut”.

O altă măsură va lovi în cercul de apropiaţi al lui Vladimir Putin. Bogaţii Rusiei nu vor mai putea să îşi cumpere cetăţenia vreunui stat din Uniunea Europeană sau în Marea Britanie.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: ”Am obţinut această victorie importantă. Decizia de a tăia accesul Rusiei la sistemul de plăţi internaţionale este una corectă. Este un preţ corect pentru invazia perfidă a Ucrainei”.

Vladimir Putin amenință cu forța nucleară

Măsurile anunţate aseară vin la doar o zi după ce Occidentul l-a pus chiar pe Vladimir Putin pe lista sancţiunilor. Înfuriat la culme, Vladimir Putin anunţă acum că şi-a pus în alertă forţa nucleară.

Iar liderul de la Kremlin a mai primit azi o lovitură de orgoliu. Federaţia Internaţinală de Judo, condusă de austriacul de origine română Marius Vizer, a anunţat că îl suspendă din funcţia de preşedinte de onoare.

De teama că ar putea avea aceeaşi soartă cu Vladimir Putin, oligarhii ruşi îşi pun averile la adăpost. Printre aceştia, Roman Abramovici, patronul Chelsea, care, după 20 de ani, a anunțat că renunţă la conducerea clubului şi încredinţează administrarea grupării londoneze administratorilor fundaţiei caritabile a clubului.

Pe lângă medicamente, România trimite inclusiv muniție în Ucraina

Pe lângă sancţiuni, Rusia se va lovi şi de o rezistenţă militară mai mare decât se aştepta în Ucraina şi asta pentru că numeroase state au început să trimită muniţie şi armament Urainei.

Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt Guvernul României: ”Guvernul României a decis ca dupa ce în Ucraina a ajuns o prima transa de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astazi sa fie transmisa o adoua transa de ajutoare, în valoare de 3 milioane de euro costând în veste antiglonț, munitie, alimente, apa și medicamente”.

Că situaţia cu care se confruntă Ucraina este una extrem de gravă, o demonstrează şi gestul Germaniei, care pentru prima dată de la Al Doilea Război Mondial încoace va trimite armament într-o zonă de conflict. Mai mult decât atât Germania a anunţat că îşi va creşte investiţiile în armată. În total, Sunt cel puţin 27 de state care au anunţat că vor ajuta cu arme Ucraina.

Legiune internaţională pentru străinii care vor să să lupte cu ruşii în Ucraina

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: ”Comit atrocităţi teribile, iar pe Ucraina o aşteaptă zile grele. Trebuie să facem tot ce e posibil pentru a schimba provocările cu care se confruntă Ucraina”.

Şi tot pentru a ajuta ofensiva împotriva Rusiei, celebra Legiune Străină a anunţat că le va permite ucrainenilor să si ia armele si sa meargă şi să lupte pentru ţara lor. La rândul lui, Volodimir Zelenski a anunţat că formează o legiune internaţională pentru cetăţenii străini care vor să vină să lupte cu ruşii în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Occidentul pedepsește Rusia și ajută Ucraina cu armament, ca să ţină piept asaltului. Oligarhii ruşi sunt disperați să-și pună averile la adăpost