Antena Meniu Search
x

Olaf Scholz intenţionează să facă o vizită la Kiev, alături de Emmanuel Macron şi de premierul italian Mario Draghi

Cancelarul german, Olaf Scholz, plănuieşte o vizită la Kiev alături de preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi de premierul italian, Mario Draghi, transmite ziarul german Bild am Sonntag, potrivit news.ro.

de Redactia Observator

la 11.06.2022, 22:37

Olaf Scholz intenţionează să facă o vizită la Kiev
Olaf Scholz intenţionează să facă o vizită la Kiev - Profimedia

Potrivit publicaţiei, liderii doresc să se întâlnească cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, înainte de Summitul G7. 

Vorbind anterior despre o potenţială călătorie la Kiev, Scholz a declarat: "Nu mă voi alătura unui grup de oameni care intră şi ies pentru o ocazie rapidă de a face fotografii. În schimb, atunci când o fac, este întotdeauna pentru un lucru foarte specific." 

Olaf Scholz îndeamnă Bulgaria să îşi ridice vetoul faţă de negocierile Macedoniei de Nord de aderare la Uniunea Europeană

Cancelarul german Olaf Scholz a încurajat Bulgaria să-şi ridice vetoul faţă de negocierile de aderare la Uniunea Europeană ale Macedoniei de Nord sâmbătă, în timpul unei vizite la Sofia, declarând că blocul ar trebui să evite să distrugă speranţele de aderare ale Balcanilor de Vest, relatează Reuters.

Pe acelaşi subiect

Invazia Rusiei în Ucraina a încurajat regiunea Balcanilor de Vest să continue procesul de aderare, în încercarea de a contracara influenţa Rusiei şi Chinei şi de a reduce tensiunile regionale.

”Văd şanse de progres. Vom continua schimburile strânse în zilele următoare”, a spus Scholz într-o conferinţă de presă comună cu premierul bulgar Kiril Petkov.

Petkov a reiterat poziţia Bulgariei potrivit căreia Macedonia de Nord trebuie să îndeplinească trei condiţii legate de disputele istorico-culturale dintre cele două ţări, îndemnând Bruxelles-ul să garanteze că acestea sunt îndeplinite.

Sâmbătă mai devreme, Scholz a vizitat Macedonia de Nord, care a efectuat deja multe reforme în încercarea sa de a deveni membru al UE, cum ar fi schimbarea numelui pentru a răspunde obiecţiilor greceşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Olaf Scholz intenţionează să facă o vizită la Kiev, alături de Emmanuel Macron şi de premierul italian Mario Draghi