Meniu
Search
x

Un olandez a străbătut 33 de ţări în trei ani cu o maşină electrică (Video)

Un olandez pasionat de aventuri a încheiat, la Sydney, cea mai lungă călătorie efectuată vreodată cu o maşină electrică. În mai bine de trei ani, el a străbătut peste 95.000 de kilometri şi a trecut prin 33 de ţări, între care şi România.

De Redactia Observator la 08.04.2019, 11:18
Vezi și

Un olandez pasionat de aventuri a încheiat, la Sydney, cea mai lungă călătorie efectuată vreodată cu o maşină electrică. În mai bine de trei ani, el a străbătut peste 95.000 de kilometri şi a trecut prin 33 de ţări, între care şi România. Iar maşina l-a servit cu încredere până la capăt, chiar dacă prizele pentru alimentarea ei nu au fost mereu uşor de găsit.

Un alai de vehicule electrice a însoţit maşina temerarului pe ultimele sute de metri ale călătoriei sale. Lângă celebra Operă din Sydney, olandezul şi-a sărbătorit reuşita cum se cuvine, cu o sticlă de şampanie. 

Wiebe Wakker: Am vrut să fac ceva oarecum nebunesc: să merg de la Amsterdam până pe cealaltă parte a lumii, pur şi simplu pentru a arăta că se poate.

Wiebe Wakker şi micul său Volkswagen Golf, botezat, "Banditul Albastru", au pornit la drum pe 15 martie 2016. Au străbătut Europa, Asia şi Australia şi, bineînţeles, au avut de învins destule greutăţi. În Italia, oameni binevoitori i-au permis să-şi alimenteze maşina de la prizele din casă.

În Turcia, vehiculul s-a luptat cu zăpada iar după câteva luni, cu deşertul, în Emiratele Arabe Unite. 

Olandezul a traversat şi România. Pentru a încărca bateriile maşinii, a trebuit să improvizeze pentru că nu a găsit un punct de alimentare cu curent. În schimb, oamenii de la hotel i-au făcut surpriza să-i aducă mâncare, impresionaţi de povestea lui.

De la un capăt la celălalt al drumului, maşina electrică s-a comportat la fel de bine ca una cu combustibil clasic. Olandezul a demonstrat, astfel, ceea ce îşi propusese.

Wiebe Wakker: Eu sunt destul de entuziasmat de maşinile electrice, deoarece sunt un mijloc de a combate schimbarea climei. Dar mulţi nu vor să le conducă, din cauza prejudecăţilor. Oamenii cred că nu sunt fiabile sau nu pot parcurge distanţe mari.

Olandezul şi-a dus la capăt călătoria fără un buget prea consistent. El s-a bazat pe sponsorizări şi donaţii dar mai ales pe generozitatea oamenilor care i-au oferit adăpost, mâncare şi energie electrică.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un olandez a străbătut 33 de ţări în trei ani cu o maşină electrică (Video)