Antena Meniu Search
x

Galerie foto Olga, medic militar și mamă eroină, a murit luptând cu rușii. Cei 12 copii lăsați în urmă își plâng durerea: "Nici măcar nu o putem îngropa"

Invazia rusă continuă să facă victime în Ucraina. Olga Semidyanova, medic militar și mamă eroină, a murit pe front, la granița regiunilor Donețk și Zaporojie, apărându-și țara. A lăsat în urmă 12 copii.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.03.2022, 13:06

Olga Semidyanova avea 48 de ani și era din orașul ucrainean Marhaneț, regiunea Zaporojie. Primise distincția de mamă-eroină, după ce a născut șase copii și a salvat alți șase - toți băieți, din orfelinat. Lista ei de premii nu se oprește, însă, aici. Printre altele, se numără și Ordinul de Onoare și Glorie, pentru că a încercat tot timpul să-i ajute pe ceilalți.

Olga a murit luptând pe front, cu rușii, la granița regiunilor Donețk și Zaporojie. Acum, cei 12 copii își plâng mama și spun că nu o pot îngropa, din cauza bombardamentelor care nu se mai opresc.

A adoptat 6 băieți în timp ce era însărcinată cu al șaselea copil

"Mama noastră este din Zaporojie, singurul copil al părinților ei", mărturisește Anna, fiica Olgăi.

Pe acelaşi subiect

La 19 ani s-a căsătorit, apoi a născut 5 copii - trei fete și doi băieți, iar întreaga familie s-a mutat într-o casă mare de lângă Marhaneț. 

"Sora noastră mai mică s-a născut acolo în 2008. În timp ce era încă însărcinată cu ea, mama a decis că vrea să salvezie și alți copii de la orfelinat. La consiliul de familie am susținut inițiativa părinților, așa că au adoptat șase băieți. Toți erau copii cu probleme, fiecare cu o traumă psihologică din trecut", a declarat Anna, într-un interviu pentru publicația Fakt.

Olga Semidyanova s-a dedicat familiei, a trăit pentru ea.

În 2015, soțul femeii s-a oferit voluntar pentru a lupta într-un batalion al DUK și, în curând, avea să se alăture și Olga. Ca medic militar. Pentru curaj, eroism și profesionalism, a primit numeroase premii. Ultimul a fost Ordinul de Onoare și Glorie, de care era atât de mândră.

"Știi, mama nu a părăsit niciodată punctele fierbinți, pentru că a vrut mereu să ajute oamenii. Totuși, războiul i-a luat pe mulți dintre prieteni", continuă Anna.

Olga și-a presimțit moartea. Cu câteva ore înainte, le-a scris copiilor că îi iubește foarte mult

Olga Semidyanova a murit pe 3 martie, la granița regiunilor Donețk și Zaporojie. Cei din familie spun că femeia știa că va muri. Cu câteva ore înainte, ea a trimis acasă un rucsac cu lucruri și le-a scris copiilor că îi iubește foarte mult și că merge într-un punct fierbinte... Nu s-a mai întors niciodată.

"În timpul luptei, armata noastră s-a retras, iar comandantul batalionului a ordonat ca toate femeile din prima linie să facă un pas în spate, dar mama mea a refuzat", spune Iulia Volkova, o altă fiică a Olgăi.

Fata spune că rușii ar fi tras din tancuri, că mama ei a fost împușcată, însă nu a murit imediat. A fost rănită în stomac și s-a stins după ce a pierdut mult sânge.

"Din cauza luptelor grele, încă nu o putem îngropa pe mama. Ne rugăm constant pentru ea și îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a trimis-o. Ea a devenit un exemplu de patriotism și dragoste pentru pământul ei, pentru noi. Mama noastră merită să fie amintită, să se scrie cântece despre ea. Pentru multele lucruri pe care le-a făcut, pentru lacrimile pe care le-a vărsat, pentru zâmbetele pe care le-a oferit”, a mai spus Iulia.

Fiul cel mare al Olgăi Semidyanovava fi în curând tată. Va avea un copil, o fiică pe care bunica ei, din păcate, nu o va lua niciodată în brațe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Olga, medic militar și mamă eroină, a murit luptând cu rușii. Cei 12 copii lăsați în urmă își plâng durerea: "Nici măcar nu o putem îngropa"