Operaţiunile de recuperare a rămăşiţelor din Alpi sunt extrem de periculoase
Operaţiunile de recuperare a rămăşiţelor din Alpi sunt extrem de anevoioase şi periculoase. 2000 de metri altitudine, frig şi o arie mare de răspândire. La care se adaugă şi lupii care sunt greu de alungat de la locul accidentului.
Operaţiunile de recuperare a rămăşiţelor din Alpi sunt extrem de anevoioase şi periculoase. 2000 de metri altitudine, frig şi o arie mare de răspândire. La care se adaugă şi lupii care sunt greu de alungat de la locul accidentului.
Identificarea se va face pe baza probelor ADN, iar multe din bucăţile aeronavei vor rămâne pe veci acolo. În România, la Baloteşti, şi după 20 de ani mai există resturi din aeronava care s-a prăbuşit.
Opt ore de urcat pe munte pe un traseu cunoscut de un ghid montan. Aşa a ajuns o echipă a televiziunii Skynews aproape de locul prăbuşirii. O clipă de ezitare şi ancheta catastrofei din Alpi poate deveni fatală şi pentru cei care strâng ce-a rămas din avion.
E o luptă contracronometru cu natura pentru recuperarea rămăşiţelor umane. Din elicopterele care survolează locul, jandarmii au văzut haite de lupi aproape de zona catastrofei.
- Zi de foc pentru trupele ucrainene. Peste 260 de atacuri ruseşti, din toate direcţiile, la Pokrovsk
- Cel mai ambiţios proiect al omenirii. Un milionar anonim finanţează crearea primei aşezări umane subacvatice
- Proiectul lui Zelenski, distrus din faşă. Polonia anunţă că UE nu va înfiinţa o armată a Europei
- Rheinmetall şi Romarm ar putea construi o fabrică de pulberi în România. Angel Tîlvăr, discuţie cu CEO-ul...
- Joe Biden, număr record de zile de concediu. Un american de rând ar trebui să lucreze 52 de ani ca să-l egaleze...
Operaţiunea de prelevare a trupurilor este în curs dar nu va fi încheiată până săptămâna viitoare, poate nici peste două săptămâni
Pentru identificarea victimelor, anchetatorii au nevoie de ajutorul tuturor familiilor îndoliate. Multe dintre rude au spus că vor să ajungă chiar pe muntele unde au sfârşit cei dragi lor.
Operaţiunea poate fi extrem de îndelungată. Cum a fost şi în cazul catastrofei aeriene de la Baloteşti. După două decenii, pe câmpul unde au murit 61de oameni, încă se mai găsesc fragmente din avionul prăbuşit.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰