Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Oraşul din Europa care ar putea interzice maşinile SUV. Măsura vine după un accident teribil

O capitală europeană ar putea interzice circulaţia maşinilor SUV. Propunerea a fost lansată de un senator după un accident grav, în care un biciclist a murit după ce a fost lovit de un astfel de autovehicul, scrie Mediafax.

de Redactia Observator

la 16.10.2024 , 15:40

Oraşul din Europa care ar putea interzice maşinile SUV. Măsura vine după un accident teribil Oraşul din Europa care ar putea interzice maşinile SUV. Măsura vine după un accident teribil - Profimedia

Discuția a pornit după ce marți, un biciclist a murit. El a avut o altercație cu șoferului unui SUV și a fost lovit de mașina de mari dimensiuni. Ulterior, senatorul Ian Brossat a propus, prin intermediul unui comunicat de presă, interzicerea vehiculelor SUV „pentru a proteja viețile parizienilor și a pune în siguranță spațiile publice”.

SUV-urile provoacă cele mai multe accidente

„Această nouă dramă (...) șochează cu violența sa și ne arată tuturor ce periculoase sunt aceste vehicule masive pe străzile noastre, în special pentru cei mai vulnerabili, precum bicicliștii și pietonii”, a spus senatorul, citat de Le Figaro.

Articolul continuă după reclamă

Senatorul folosește drept argument o statistică a unei companii de asigurări.

„SUV-urile nu sunt doar mai mari și mai grele decât mașinile convenționale, ci și mult mai predispuse la accidente. Un studiu al asigurătorului AXA indică faptul că aceste vehicule sunt responsabile pentru accidente suplimentare cu 25%, cu consecințe deseori mult mai grave, în special pentru pietoni”, mai scrie în comunicatul de presă.

Propunerea va fi depusă și analizată la următoarea ședință a Consiliului din Paris.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Ştiri externe » Oraşul din Europa care ar putea interzice maşinile SUV. Măsura vine după un accident teribil