Antena Meniu Search
x

Oraşul din Europa care înlocuieşte semafoarele obişnuite cu unele inteligente. Ce face şi cât costă "semaforul viitorului"

Un semafor inteligent a fost instalat în orașul bavarez Essenbach, stârnind entuziasm. Prezentat ca semaforul viitorului, promite o serie de beneficii majore pentru siguranța rutieră și fluidizarea traficului. De exemplu, știe să dea prioritate vehiculelor de urgență.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 15:31

Oraşul din Europa care înlocuieşte semafoarele obişnuite cu unele inteligente. Ce face şi cât costă "semaforul viitorului"
Oraşul din Europa care înlocuieşte semafoarele obişnuite cu unele inteligente. Ce face şi cât costă "semaforul viitorului" - Shutterstock

Spre deosebire de semafoarele clasice, cel inteligent prioritizează vehiculele de urgență: la detectarea ambulanțelor sau a pompierilor, semaforul va opri automat traficul din toate direcțiile, permițând trecerea rapidă a vehiculelor de urgență, relatează The Mayor.

De asemenea, afișează informații dedicate bicicliștilor. Cicliștii vor primi informații clare despre durata fazei verzi dedicate lor, scrie Mediafax.

Un semafor inteligent costă aproximativ 100.000 de euro

Are un sistem de avertizare anti-coliziune pentru a preveni accidentele, dar și un asistent inteligent care va ghida șoferii în viraje, optimizând traficul și reducând congestiile.

O intersecție din Essenbach a fost aleasă ca locație pilot datorită caracteristicilor sale: prezența unei stații de pompieri în apropiere, permițând testarea prioritizării vehiculelor de urgență, o pistă de biciclete în apropiere, ideală pentru a testa informațiile dedicate cicliștilor, dar are și vizibilitate bună pe străzile laterale.

Costul semaforului inteligent este în jur de 100.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Stiri externe » Oraşul din Europa care înlocuieşte semafoarele obişnuite cu unele inteligente. Ce face şi cât costă "semaforul viitorului"