Antena Meniu Search
x

Oraşul în care s-a născut Volodimir Zelenski, următoarea țintă a armatei ruse

Europa traversează cel mai periculos moment de după Al Doilea Război Mondial, spune şeful NATO. Acesta a avertizat Moscova că Alianţa va răspunde militar, dacă unul dintre statele membre este ameninţat. Kremlinul i-a dat imediat replica şi acuză NATO că este o ameninţare pentru actuala ordine mondială. Luptele continuă în Ucraina, unde obuzele au căzut peste un autobuz plin de călători. 

de Redactia Observator

la 05.08.2022, 08:12

Soldați ucraineni
Cele mai puternice bătălii se dau acum în Nikolaev şi Harkov. - Profimedia

În regiunea Doneţk, obuzele au căzut peste o staţie de transport public şi au spulberat un autobuz plin cu călători. Opt oameni au murit şi alţi 4 au fost răniţi. Printre ei şi 3 copii. Este cel mai sângeros atac din ultimele 24 de ore.

Bombardamentele au continuat însă în mai multe zone de pe frontul de est şi sud. Ruşii a luat la ţintă şi oraşul natal al preşedintelui Zelenski, Krivoi Rog. Cele mai puternice bătălii se dau acum în Nikolaev şi Harkov.

"Se bombardează, se bombardează pe mare. Sunt două focuri, se vede. Este foc și acolo. Sunt bombardamete în fiecare zi."

"Ne este frică. Ne ascundem și suntem speriați. Așteptăm ca totul să se termine."

Pe acelaşi subiect

Centrala nucleară de la Zaporojie, un punct sensibil al acestui război

Situaţia pare scăpată de sub control şi în ce priveşte Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa. Ruşii o folosesc pentru a amplifica temerile europenilor privind un dezastru nuclear, în speranţa că vor determina Occidentul să nu mai înarmeze Ucriana. Rafael Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică face presiuni ca experţii internaţionali să poată inspecta zona.    

Rafael Grossi, Director General al Agenţiei Atomice Internaţionale: "Ceea ce nu ne dorim este să ajungem în situația în care să putem inspecta doar o parte a unui program nuclear. Comunitatea internaţională a mai fost în această situaţie şi nu se termină bine." 

Şeful NATO spune din nou că Europa se află în cel mai periculos moment al său de după cel de Al Doilea Război Mondial din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina şi avertizează Moscova că alinaţa va răspunde militar, dacă pune în pericol securitatea vreunui stat membru NATO.

Jens Stoltenberg, şeful NATO: "Dacă (n.r. preşedintele rus) se gândeşte numai să facă ceva asemănător vreunei ţări membre NATO, cum a făcut cu Georgia, Moldova şi Ucraina, atunci toate ţările NATO o să riposteze."  

Şi Ucraina este monitorizată de comunitatea internaţională. Un raport Amnesty Internaţional arată că tacticile de luptă ale Kievului îi pun în pericol pe civili.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Oraşul în care s-a născut Volodimir Zelenski, următoarea țintă a armatei ruse