Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pandemia îngenunchează India: peste 314.000 de cazuri de Covid într-o singură zi. Spitalele sunt la un pas de colaps

India a înregistrat miercuri 314.835 de cazuri de Covid-19, cel mai mare număr de infecții înregistrate într-o singură zi în orice țară de la începutul pandemiei, împingând spitalele țării mai aproape de impas.

de Andreea Anghel

la 22.04.2021 , 09:55

Spitalele sunt la un pas de colaps Pandemia de Covid-19 îngenunchează India - Profimedia Images
  • Pandemia îngenunchează India: peste 314.000 de cazuri de Covid într-o singură zi
  • Spitalele sunt la un pas de colaps

Răspândirea fără precedent a virusului, pusă pe seama unei tulpini mai contagioase, precum și a măsurilor de siguranță relaxate, a copleșit spitalele, creând lipsuri severe de paturi, oxigen și medicamente în marile orașe. Rețelele sociale sunt inundate de rugăminți disperate din partea persoanelor ale căror rude sunt bolnave, dar care au fost refuzate în mod repetat de către spitale.

Unităţile medicale au tras semnalul de alarmă că nu pot face față cererii, unii reprezentanţi anunțând că mai au doar câteva ore de aprovizionare cu oxigen. ''Covid-19 a devenit o criză de sănătate publică în India, ducând la prăbușirea sistemului de sănătate'', a declarat Krutika Kuppalli, profesor asistent la divizia de boli infecțioase, la Universitatea Medicală din Carolina de Sud din Statele Unite.

În statul Maharashtra din vestul Indiei, cel puțin 24 de pacienți cu Covid-19 au murit miercuri, când alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor s-a epuizat din cauza unei scurgeri. Statul a înăsprit restricţiile miercuri seară, anunțând că toate călătoriile cu vehiculele private sunt permise numai pentru situații de urgență medicală, iar numai lucrătorii medicali și angajații guvernamentali pot folosi trenul.

Articolul continuă după reclamă

Peste un milion de cazuri de Covid au fost înregistrate în ultimele patru zile

Pe acelaşi subiect

Un total de 2.104 decese au fost înregistrate miercuri, un nou record pentru India. Peste un milion de cazuri au fost înregistrate în ultimele patru zile. Printre victime s-a numărat şi savantul islamic Maulana Wahiduddin Khan, căruia prim-ministrul Narendra Modi i-a adus tribut, scriind pe Twitter: ''El va fi amintit pentru cunoștințele sale în materie de teologie și spiritualitate. De asemenea, era pasionat de serviciile comunitare și de reabilitarea socială.''

Unii dintre cei mai de seamă politicieni din India s-au îmbolnăvit, inclusiv fostul prim-ministru Manmohan Singh, care a fost internat în spital săptămâna aceasta după ce a fost depistat pozitiv, în ciuda faptului că a fost vaccinat, potrivit The Guardian

S-a confirmat joi că fostul ministru din Delhi, dr. AK Walia, a murit. Sitaram Yechury, secretar general al Partidului Comunist din India, a anunțat, de asemenea, că fiul său, Ashish, a murit. El a mulțumit ''tuturor celor care ne-au dat speranță și care l-au tratat - doctori, asistenți medicali, lucrători din domeniul sănătății din prima linie, lucrători la salubritate și nenumărați alții care au stat alături de noi''

De la începutul pandemiei, India a înregistrat 15.93 milioane de cazuri, potrivit datelor ministerului sănătății. Înainte de ziua de miercuri, recordul pentru cel mai mare număr de cazuri zilnice înregistrate oriunde în lume era de 300.310, înregistrat de SUA la data de 2 ianuarie. 

''Nu ne-am gândit niciodată că un al doilea val ne va lovi atât de tare'', a scris Kiran Mazumdar Shaw, președintele executiv al Biocon & Biocon Biologics, o firmă indiană de asistență medicală. 

Experții în sănătate spun că țara a relaxat măsurile de siguranță prea repede, presupunând în mod greșit că virusul a dispărut. Nunțile și festivalurile uriașe au avut voie să meargă înainte, în timp ce Modi a organizat mitinguri politice pentru alegerile locale.

India a administrat până acum aproape 130 de milioane de doze de vaccin, cele mai multe din lume după SUA și China. Cu toate acestea, cu o populație de 1,38 miliarde, acest lucru înseamnă totuși că doar 8% dintre oameni au primit cel puțin o doză.

Guvernul plănuise să ofere vaccinuri, care sunt administrate în prezent lucrătorilor din prima linie și a persoanelor în vârstă de peste 45 de ani, tuturor adulților începând cu luna viitoare. Cu toate acestea, aprovizionarea este în scădere în multe state, iar Institutul Seric din India, care produce vaccinul AstraZeneca, și-a redus previziunile de producție. Plănuise să-și ridice producția lunară la 100 de milioane de doze față de actualele 60 de milioane-70 de milioane la sfârșitul lunii mai, dar acum se așteaptă că acest lucru nu va fi posibil până în iulie.

Andreea Anghel Like

Andreea Anghel are o experiență de doi ani în presa audiovizuală, iar din octombrie 2020 s-a alăturat echipei observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Pandemia îngenunchează India: peste 314.000 de cazuri de Covid într-o singură zi. Spitalele sunt la un pas de colaps