Antena Meniu Search
x

Video Tragedie într-un spital Covid din India, 22 de bolnavi au murit după ce au rămas fără oxigen în ventilatoare

Cel puțin 22 de pacienți au murit miercuri într-un spital din vestul Indiei, după o întrerupere a alimentării cu oxigen cauzată de un rezervor defect, a spus ministrul Sănătății, în timp ce explozia cazurilor noi de Covid-19 la nivel național pune o mare presiune pe rezervele de oxigen.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.04.2021, 19:29

Tragedie într-un spital Covid din India, 22 de bolnavi au murit după ce au rămas fără oxigen în ventilatoare
Tragedie într-un spital Covid din India, 22 de bolnavi au murit după ce au rămas fără oxigen în ventilatoare - DPA Images / Manish Rajput via Hepta

Incidentul din orașul Nashik, aflat într-una dintre cele mai afectate zone din India, a avut loc în urma unei scurgeri de oxigen la un rezervor defect, a declarat Rajesh Tope, ministrul Sănătății din Maharashtra, cel mai bogat stat, unde se află orașul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Pacienții care erau conectați la ventilatoare la spitalul din Nashik au murit", a mai spus Tope, potrivit Reuters.

Un nou record de cazuri COVID-19 în India

A doua națiune cu cea mai mare populație din lume a raportat 295.041 de noi infecții, miercuri, cea mai mare creștere zilnică raportată la nivel mondial. 

Doar Statele Unite au înregistrat în luna ianuarie o creștere ușor mai mare, de 297.430 de cazuri într-o zi.

Cele 2.023 de decese raportate miercuri în India arată presiunea sub care se află sistemul sanitar din această țară.

În plus față de sentimentul de alarmă, Institutul Seric din India, care produce vaccinul AstraZeneca (AZN.L) COVID-19, a declarat că va putea crește producția sa lunară la 100 de milioane de doze până în iulie, de la 60 la 70 de milioane, mai târziu de cât estima inițial.

Spitalele riscă să rămână fără rezerve de oxigen, din cauza numărului mare de bolnavi Covid-19

Întârzierea ar putea încetini campania de imunizare a Indiei, pe care Guvernul a anunțat că o va deschide tututor adulților, începând de luna viitoare, pentru a încerca să oprească al doilea val de Covid-19.

Spitalele din Delhi și din alte părți ale Indiei au avertizat că rezervele lor de oxigen medical se epuizează, pe măsură ce cazurile noi de Covid-19 se înmulțesc.

Max Healthcare, cel mai mare furnizor de asistență medicală din sectorul privat din Delhi și suburbiile sale, a declarat că unele spitale mai au rezerve de oxigen doar pentru două ore.

Explozia de cazuri Covid-19 în India vine după relaxarea din iarnă

Experții în Sănătate au spus că India a lăsat garda jos când virusul părea să fie sub control, în timpul iernii, permițând adunări mari, precum nunți și festivaluri.

Acum, India se confruntă cu o „furtună” de coronavirus care îi copleșește sistemul de sănătate, a declarat premierul Narendra Modi într-o conferință de presă în care a anunțat că autoritățile lucrează cu state și firme private pentru a livra oxigen cu „viteză și sensibilitate”.

India a administrat până acum aproape 130 de milioane de doze de vaccin, cea mai mare din lume după Statele Unite și China, dar încă mică în raport cu populația sa de 1,35 miliarde de oameni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Tragedie într-un spital Covid din India, 22 de bolnavi au murit după ce au rămas fără oxigen în ventilatoare