Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a anunțat că suferă de o boală foarte infecţioasă şi acută: "Nu am avut timp să vorbesc despre asta: Rugați-vă pentru mine"

Papa Francisc a anunțat joi că suferă de o formă acută și foarte infecțioasă de bronșită care l-a împiedicat să facă deplasarea la Dubai în acest weekend pentru summitul COP28 privind clima.

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 17:41

- Profimedia

Papa Francisc, care împlinește 87 de ani în decembrie, a avut în ultimii ani o serie de probleme de sănătate care au implicat internări în spital. În ciuda ultimei sale afecțiuni, el continuă să lucreze și să se întâlnească cu oamenii.

„După cum puteți vedea, sunt încă în viață", a spus el în timpul unei audiențe la un seminar despre sănătate și etică, potrivit unei transcrieri de la Vatican, potrivit Mediafax.

„Doctorul nu m-a lăsat să merg în Dubai. Motivul este că acolo este foarte cald și treci de la căldură la aer condiționat și nu este convenabil în această situație bronșică. Slavă Domnului că nu a fost pneumonie. Este o bronșită foarte acută, infecțioasă", a mai spus Papa

Francisc a explicat că nu are febră și că nu ia antibiotice, confirmând ceea ce Vaticanul a transmis miercuri prin intermediul unui comunicat. În timpul unei alte audiențe, joi, cu teologii, papa a spus: „Nu am avut timp să vorbesc despre asta: Rugați-vă pentru mine. Rugați-vă pentru mine, nu împotriva mea, pentru că această slujbă nu este ușoară. Vă mulțumesc".

Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin a declarat miercuri reporterilor că probabil el va conduce delegația Vaticanului la discuțiile privind clima din Dubai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a anunțat că suferă de o boală foarte infecţioasă şi acută: "Nu am avut timp să vorbesc despre asta: Rugați-vă pentru mine"