Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc, a doua călătorie apostolică din pandemie: "Crucea plantată în pământ îşi ridică şi îşi întinde braţele spre toată lumea"

Cu un mesaj despre iubire şi toleranţă, aşa şi-a început Papa Francisc a doua călătorie apostolică din pandemie. Suveranul Pontif este acum în Slovacia, după ce ieri a făcut o scurtă oprire în Ungaria. Nu a vrut să stea mai mult din cauza divergenţelor de opinie pe care le are cu premierul de la Budapesta.

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 21:51

Vezi și

În momentul în care avionul a aterizat, clopotele a peste 2.600 de biserici catolice din toată țara au bătut în acelaşi timp. Ca pe oriunde merge, Papa Francisc a fost întâmpinat de sute de oameni încă de la sosirea pe aeroportul din Bratislava.

Alte mii i-au urmărit coloana de maşini pe tot parcursul traseului prin capitala slovacă, dornici să îl zărească măcar pentru o clipă. Unul dintre primele mesaje pe care le-a transmis de pe pământ slovac a fost către preoţi, cărora le-a cerut să vorbească pe înţelesul oamenilor şi cu gândul la ei. 

"Enoriaşii trebuie să asculte predici lungi de 40-50 de minute, cu subiecte care nu îi interesează sau nu le înţeleg. Preoţi şi episcopi, vă rog, gândiţi-vă cu atenţie la ce spuneţi în predici", spune Papa

Papa Francisc, a doua călătorie apostolică din pandemie

Pe acelaşi subiect

De curând operat la colon, Papa i-a asigurat pe credincioşi că se simte bine. Va rămâne în Slovacia trei zile. Se va întâlni cu supravieţuitori ai Holocaustului şi va merge şi în regiunile mai sărace ale ţării. "În special, în acestă perioadă tulbure, numai fiind alături de cei mai slabi dintre noi vom putea supravieţui acestei pandemii", spune Papa Francisc. 

În drumul său spre Slovacia, Papa Francisc a făcut o scurtă escală şi la Budapesta. 100.000 de mii de oameni, mulţi veniţi şi de la mii de kilometri distanţă au participat la liturghia susţinută de Suveranul Pontif şi în care tema principală a fost iubirea. Deloc întâmplător aleasă în această ţară, considerată inima naţionalismului şi a populismului european. 

"E greu de exprimat în cuvinte (ce simt, n.r.). Simt că va fi ceva frumos pentru inima mea să îl văd, să fiu aproape de el şi să îi aud vocea. Am fost foarte emoţionat, pentru că principalul mesaj al Papei a fost iubirea.  Asta este ceea ce spune tuturor, că dragostea este cea mai importantă şi îi împărtăşesc ideea", spune un credincios.

De altfel, Papa Francisc a ales să stea în Ungaria doar 7 ore. Analiştii consideră că nu a vrut să îi dea prilejul lui Viktor Orban, cu care are numeroase divergenţe, să câştige capital politic şi electoral de pe urma vizitei sale. Suveranul Pontif a criticat în repetate rânduri politicile anti-imigranţi şi mesajele populiste promovate de şeful guvernului de la Budapesta.  

"Crucea plantată în pământ nu ne invită doar să avem rădăcini puternice, ea îşi ridică şi îşi întinde braţele spre toată lumea", mai spune Papa

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, a doua călătorie apostolică din pandemie: "Crucea plantată în pământ îşi ridică şi îşi întinde braţele spre toată lumea"