Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a fost investit in functia de episcop al Romei

Papa Francisc a fost investit in functia de episcop al Romei, in prezenta a zeci de mii de enoriasi. Sfantul Parinte a profitat de aceasta ocazie pentru a aduce inca un omagiu Papei Ioan Paul al II-lea, nume dat unui colt al pietei Basilica Sfantul Ioan Luteran din capitala italiana.

Vezi și

Zeci de mii de oameni l-au intampinat cu aplauze si urale pe Papa Francisc, care a participat la o ceremonie de binecuvantare in piata Basilica Sfantul Ioan Luteran. Suveranul Pontif a redenumit un colt al pietei in memoria Papei Ioan Paul al II-lea.

Papa Francisc a binecuvantat placa dezvelita de catre Primarul Romei. Intrarea Sfantului Parinte in Basilica Sfantul Ioan Luteran, unde a avut loc ceremonia de investire in functia de Episcop al Romei, a ridicat intreaga sala in picioare.

Papa Francisc a binecuvantat cateva persoane in drumul sau spre tron. “Rabdarea Domnului trebuie sa ne incurajeze sa ne intoarcm la El, oricate greseli sau pacate am fi facut in viata noastra”, a spus Suveranul Pontif.

Dupa ceremonie, zeci de mii de enoriasi inca se aflau in piata din fata basilicii. Papa Francisc le-a facut o surpriza credinciosilor, carora a tinut sa le adreseze cateva cuvinte. Evenimentul nu a fost, insa, lipsit de incidente. Suveranul Pontif a intampinat o problema tehnica.

Sfantul Parinte si-a propus sa lupte pentru repararea imaginii Bisericii Catolice, care a fost implicata intr-o serie de scandaluri monstru. Lipsa de transparenta a Bisericii de la Vatican si acuzatiile de pedofilie la adresa catorva membri ai clerului sunt doar cateva dintre acestea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a fost investit in functia de episcop al Romei