Antena Meniu Search
x
LIVE

Papa Francisc a numit "egoiste" cuplurile care aleg animale de companie în loc să aibă copii

Papa Francisc riscă să-i înfurie pe proprietarii de căini şi pisici din toată lumea, după ce a sugerat că persoanele care înlocuiesc copiii cu animale de companie arată „un oarecare egoism”, potrivit The Guardian, citat de news.ro.

De Redactia Observator la 05.01.2022, 15:37
Papa Francisc a numit "egoiste" cuplurile care aleg animale de companie în loc să aibă copii
- Profimedia

Suveranul pontif a afirmat la Vatican, în cadrul unei audieri generale despre parenting, că animalele „iau uneori locul copiilor” în societate. „Astăzi... vedem o formă de egoism. Vedem că unii oameni nu vor să aibă un copil”, a spus el. „Uneori au unul şi atât, dar au câini şi pisici care iau locul copiilor. Poate însemna ca acest lucru face oamenii să râdă dar este o realitate”.

Practica, a spus şeful celor 1,3 miliarde de catolici din lumea întreagă, „este o negare a paternităţii şi maternităţii şi ne afectează umanitatea”. Astfel, „civilizaţia fără umanitate îmbătrâneşte, pentru că pierdem bogăţia pe care ne-o oferă paternitatea şi maternitatea, iar ţara este cea care suferă”, a spus Pontiful în Sala Paul VI.

Papa Francisc nu are niciun animal de companie la Vatican

Papa Francisc a fost fotografiat mângâind câini şi chiar un tigru şi un pui de panteră. Spre deosebire de predecesorul său, Benedict XVI, care era un iubitor de pisici, Francisc nu are niciun animal de companie la Vatican. În 2014, Papa Francisc a declarat pentru Il Messaggero că a avea animal de companie în loc de copii este „un alt fenomen de degradare culturală” şi că relaţiile emoţionale faţă de animalele de companie sunt „mai uşoare” decât cele „complexe” dintre părinţi şi copii.

Miercuri, la o întâlnire cu unele cupluri care nu pot avea copii din motive biologice care iau în considerare adopţia, el i-a îndemnat pe potenţialii părinţi „să nu le fie frică”. „A avea un copil este întotdeauna un risc, dar există un risc mai mare în a nu avea un copil, în a nega paternitatea”, a spus el.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a numit "egoiste" cuplurile care aleg animale de companie în loc să aibă copii