Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc ar putea "să demisioneze". Declaraţia controversată de la care au pornit toate zvonurile

Papa Francisc se gândeşte să demisioneze. Actualul lider de la Vatican ar putea lua o decizie, în acest sens, chiar în această vară, scrie presa internaţională.

de Redactia Observator

la 07.06.2022, 20:29

Vezi și

Zvonurile au apărut după ce Papa Francisc a anunţat că pe 28 august va merge la mormântul Celestin al V-lea, un papă din secolulul al XIII-lea, care, la rândul, lui a demisionat. Coincidenţă sau nu, mormântul său a fost vizitat şi de papa emerit Benedict al XVI-lea, înainte de a renunţa la scaunul papal. "Papa este posibil să se gândească şi el că poate la un anumit moment va veni şi rândul său să abdice. Este Papă, poate face ceea ce vrea el să facă", a declarat Nicole Winfield, corespondent AP Vatican.

Un alt semnal care dă de gândit, Vizita la mormântul lui Celestin al V-lea  va avea loc la doar o zi după ce Papa participă la un consistoriu pentru numirea a 21 de noi cardinali, IAR mare parte dintre ei vor avea drept de vot în alegerea unui viitor Suveran Pontif. "Nu cred că Papa Francisc va abdica atâta timp cât Papa Emerit Benedict încă mai trăieşte. Este suficient de confuz că oamenii cred că avem doi papi", a declarat Christopher Bellito, profesor istorie Universitatea Kean.

În vârstă de 85 de ani, Papa Francisc a avut în ultima vreme mai multe probleme de sănătate. Recent a fost văzut într-un scaun cu rotile, din cauza unor probleme la genunchi, iar anul trecut a fost supus unei operaţii la colon. În 2015, Papa Francisc a spus că are sentimentul că pontificatul său va fi scurt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc ar putea "să demisioneze". Declaraţia controversată de la care au pornit toate zvonurile