Antena Meniu Search
x

Foto Papa Francisc, îngrijorat de activităţile militare din Ucraina: ''Sper cu tărie că o creștere a tensiunii poate fi evitată''

Papa Francisc, pronunțându-și discursul de duminică pentru o audiență live pentru prima dată la mai mult de o lună, a cerut reducerea tensiunilor în estul Ucrainei și și-a exprimat îngrijorarea față de activităţile militare.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 18.04.2021, 18:41

Papa Francisc, îngrijorat de activităţile militare din Ucraina
Papa Francisc - Profimedia Images
  • Papa Francisc şi-a exprimat în această duminică îngrijorarea
  • Acesta a condamnat încălcările acordului de încetare a focului din ultimele luni

"Vă rog! Sper cu tărie că o creștere a tensiunii poate fi evitată. Dimpotrivă, este nevoie de gesturi care să promoveze încrederea reciprocă și să încurajeze reconcilierea și pacea, atât de necesare și atât de dorite", a spus Papa.

Tensiunile dintre Moscova și Kiev au crescut pe fondul unei acumulări de trupe ruse de-a lungul frontierei și ciocniri în estul Ucrainei între armată și separatiștii pro-ruși. 

Papa Francisc şi-a exprimat în această duminică îngrijorarea

Papa Francisc, vorbind cu câteva sute de oameni din Piața Sf. Petru de la o fereastră din Palatul Apostolic, a spus că urmărește activitatea militară sporită cu îngrijorare și a condamnat încălcările unui acord de încetare a focului în ultimele luni.

A fost pentru prima dată din 14 martie când binecuvântarea și mesajele au fost transmise de la fereastră, în loc să fie transmise în flux din biblioteca papală. Restricțiile COVID-19 în Italia au fost mai relaxate după Paște și Francisc și-a exprimat plăcerea că se va adresa din nou direct oamenilor, conform Reuters

"Slavă Domnului că ne putem reîntâlni împreună în această piață. Vă spun ceva - mi-e dor de piață. Când trebuie să fac (adresa) din bibliotecă, nu sunt fericit. Mulțumesc lui Dumnezeu și vă mulțumesc pentru prezența dumneavoastră", a spus Papa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, îngrijorat de activităţile militare din Ucraina: ''Sper cu tărie că o creștere a tensiunii poate fi evitată''