Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc, întâlnire cu tinerii în cea de-a doua zi în Ungaria. "Pentru mine acum e o experienţă unică şi ma bucur de prezenţa lui aici"

Papa Francisc şi-a continuat azi vizita în Ungaria. Punctul culminant al zilei a fost întâlnirea cu mii de tineri sosiţi din toată Europa. Printre ei şi mulţi elevi români, sosiţi cu autocare din mai multe oraşe ale ţării. Suveranul Pontif a apărut pentru prima dată în public într-un scaun cu rotile. S-a întâlnit cu refugiaţi, copii cu dizabilităţi şi persoane defavorizate, pentru a transmite un mesaj de compasiune şi înţelegere în vremuri de război. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 29.04.2023, 21:25

Vezi și

În cea de-a doua zi a vizitei în Ungaria, cel mai aşteptat moment a fost întâlnirea dintre Suveranul Pontif şi tinerii pelerini veniţi de la mii de kilometri să-l vadă.

Alex Prunean, reporter Observator: "Mii de tineri din toate colţurile Europei au astăzi şansa să-l vadă pe papa Francisc în cadrul unui eveniment dedicat lor, pe cea mai mare arenă sportivă din Ungaria. Mulţi au ales să vină aici chiar şi cu 5 ore înainte, pentru a fi siguri că pot intra pe arenă înainte ca toate locurile să se ocupe."

Sute de români au călătorit la Budapesta pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif

Printre ei, şi mulţi români. Autocare cu sute de elevi au sosit unul după altul, special pentru a urmări mesajul Papei.

Pe acelaşi subiect

Farkas Ervin, profesor: "Am organizat acest pelerinaj pentru 4 licee vocaţionale teologice: Alba Iulia, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, şi din Ghimeş, în total 119 persoane."

Kris are 18 ani şi e elev la liceul catolic din Alba Iulia. E a doua oară când îl vede pe Papa Francisc, după vizita suveranului la Şumuleu Ciuc în 2019.

Kris, elev: "E un lucru frumos, pentru că pe Papa nu îl vedem în fiecare zi. Pentru noi, catolicii, e şi o mândrie."

Farkas Ervin, profesor: "Sunt foarte emoţionaţi elevii, deja de câteva săptămâni de când s-au prezentat că ar dori să se întâlnească cu Sfântul Părinte, sunt destul de emotionaţi şi aşteaptă cu nerăbdare să vadă ce le transmite."

Cristian a venit din Timişoara special să îl întâlnească, pentru prima oară, pe Papa.

Cristian, pelerin: "Pentru mine acum e o experienţă unică şi ma bucur de prezenţa lui aici."

Astrid a sosit la Budapesta alături de alţi 25 de prieteni. S-au organizat în maşini şi microbuze. Nu a putut rata o vizită a papei atât de aproape de România, deşi e a patra oară când îl vede de-aproape pe Suveranul Pontif.

Astrid Schriffert, pelerin: "De fiecare dată este ca prima dată. Mă cuprinde o emoţie foarte mare când mă gândesc că o să fiu atât de aproape şi mă bucur foarte mult că papa a venit să răspundă tinerilor la întrebările lor şi mă bucur că sunt aici să îl ascult."

Războiul din Ucraina, în atenția Suveranului Pontif

Migraţia şi războiul au fost zilele acestea temele vizitei în Ungaria, iar mesajul papei înainte să pornească spre Budapesta a fost acela al speranţei de a construi poduri între naţiuni.  

Azi, Papa şi-a început dimineaţa cu o vizită la Biserica Sfânta Elisabeta unde s-a întâlnit cu membri ai comunitatăţii greco-catolice. Apoi a vizitat un centru pentru copii cu dizabilităţi, s-a întâlnit cu refugiaţi ucraineni, dar şi cu persoane din medii defavorizate.

Papa Francisc: "Vă mulţumesc pentru cum aţi primit atâţia refugiaţi proveniţi din Ucraina, nu doar cu generozitate, dar şi cu entuziasm."

Mâine sunt aşteptaţi peste 100.000 de oameni la slujba de sfânta liturghie, pe care Papa Francisc o va susţine în faţa Parlamentului din Budapesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, întâlnire cu tinerii în cea de-a doua zi în Ungaria. "Pentru mine acum e o experienţă unică şi ma bucur de prezenţa lui aici"