Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc şi-a cerut iertare pentru Marea Schismă dintre catolici şi ortodocşi: "Simt nevoia să-I cer din nou iertare lui Dumnezeu"

Papa Francisc şi-a cerut iertare pentru Marea Schismă dintre catolici şi ortodocşi. Aflat în vizită în Grecia, Suveranul Pontif a susţinut ideea de regăsire a unităţii creştine. Întâlnirea cu mai marii ierarhi eleni a fost umbrită de un incident. Un preot l-a insultat şi l-a numit eretic, în timp ce intra în Arhiepiscopia din Atena.

de Redactia Observator

la 05.12.2021, 22:17

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Papa Francisc s-a întors în Grecia cu un mesaj de pace şi unitate, la cinci ani de la ultima sa vizită. În faţa prelaţilor Bisericii Ortodoxe, Suveranul Pontif a povestit cum setea de câştig şi putere a catolicilor a dus la dezbinare. Unii ortodocşi sunt încă marcaţi de schismă, deşi au trecut aproape 1.000 de ani de atunci. Printre ei este şi un cleric care a strigat cuvinte jignitoare la adresa Papei. Oaspetele de la Vatican nu a luat în seamă incidentul. Imediat, clericul care scanda la porţile arhiepiscopiei a fost îndepărtat de poliţie.

Papa Francisc vrea apropiere între Bisericile Ortodoxe și Bisericile Catolice

În prima zi de vizită, care are menirea de a apropia bisericile din Răsărit şi din Vest, Papa Francisc l-a întâlnit pe preşedintele Republicii Elene iar aseară a făcut o scurtă vizită la Acropole. Astăzi, liderul Bisericii Catolice a revenit pe insula Lesbos, într-una din cele mai mari tabere de migranţi.

A binecuvântat mai mulţi copii şi le-a promis imigranţilor că îi va ajuta. Totodată, a acuzat Uniunea Europeană de indiferenţă faţă de refugiaţi şi că îşi foloseşte fondurile pentru a construi ziduri, în loc să ajute. Ulterior, Papa Francisc s-a întors în Atena, unde a prezidat Sfânta Liturghie. Vizita sa de trei zile pe teritoriul elen se încheie mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc şi-a cerut iertare pentru Marea Schismă dintre catolici şi ortodocşi: "Simt nevoia să-I cer din nou iertare lui Dumnezeu"