Antena Meniu Search
x

Papa Francisc, vizită marcată de proteste în Irlanda

Ajuns în Irlanda, într-o vizită extrem de controversată, Papa Francisc şi-a cerut exprimat durerea şi ruşinea provocată de abuzurile preoţilor pedofili. În această seară, Suveranul Pontif se va întâlni victimele abuzurilor.

Vezi și

Ajuns în Irlanda, într-o vizită extrem de controversată, Papa Francisc şi-a cerut exprimat durerea şi ruşinea provocată de abuzurile preoţilor pedofili. În această seară, Suveranul Pontif se va întâlni victimele abuzurilor. Papa a fost întâmpinat la aeroport de ministrul de externe şi de copii săi care i-au oferit flori.

Ceremonii de bun-venit au fost organizate şi la reşedinţa preşedintelui Irlandei, dar şi la palatul de cultură din Dublin.

Portrete ale victimelor preoţilor pedofili au fost proiectate aseară pe clădiri istorice din Dublin, inclusiv pe catedrala unde, mâine, Papa va oficia o slujbă în faţa a 150 de mii de oameni.  

Prima vizită a unui suveran pontif în Irlanda în 39 de ani este marcată însă şi de numeroase proteste. Ţara cu o puternică tradiţie catolică a răsturnat prin referendum interdicţia avortului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, vizită marcată de proteste în Irlanda