Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Părea o răceală obișnuită". Maria, fetița unor români din Italia, răpusă de o miocardită fulminantă. Copila ar fi împlinit 7 ani în iunie

Ieri, micuța Maria Isabella Lisaru, fetița unor români din Italia, a fost condusă pe ultimul ei drum. Copila, care ar fi împlinit 7 ani în iunie, a murit la spitalul Niguarda din Piacenza, răspusă de o miocardită fulminantă apărută în urma unei gripe de tip B, scrie publicația Il Giorno

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.03.2023, 13:23

O miocardită a pus capăt vieții micuței Maria Isabella Lisaru, o fetiță de 6 ani care locuia împreună cu părinții și surioara de 3 ani în localitatea Gerbido din Piacenza, Italia.

"Fetita, care ar fi împlinit 7 ani în iunie, a început să se simtă rău duminică, 19 martie", mărturisește Cristea Viorel, prieten de familie și nașul copilei. "Simptomele erau cele ale unei răceli obișnuite. Mama ei a luat legătura cu medicul de familie, care a consultat-o ​​pe fetiță și i-a prescris  medicamentele obișnuite în caz de răceală. Luni, 20 martie, situatia părea să se îndrepte spre bine", continuă Cristea -, atât de mult încât Maria a putut chiar să se întoarcă la școală, relatează Corriere della Sera.

Vineri după-amiază, mama, observându-și fiica foarte epuizată, decide să o ducă direct la serviciul de urgență din Piacenza. Moment din care lucrurile se înrăutățesc. "Ajunsă la triaj, fetița este supusă unor teste clinice din care reiese că micuța, cu simptome de gripă, are o inflamație a mușchiului inimii, iar medicii hotărăsc să fie transferată de urgență la spitalul Niguarda din Milano". Ambulanța, explică bărbatul, a plecat la ora 20:30, în aceeași zi, spre  Milano. 

Starea copilului s-a înrăutățit atât de mult, încât a intrat în stop cardiorespirator în timpul transportului cu ambulanța, medicii începând manevrele de resuscitare. La sosirea ei la Niguarda, tabloul clinic al micuţei Maria pare cu adevărat grav, iar în noaptea următoare, între sâmbătă 25 martie şi duminică 26 martie, medicii nu mai pot face decât să constate decesul.

Pe acelaşi subiect

Analizele au indicat prezența virusului de tip B. Explicațiie Autorității locale de Sănătate din Piacenza

Autoritatea locală de Sănătate din Piacenza a confirmat, ulterior, că "în după-amiaza de vineri, fetița de 6 ani a ajuns la camera de urgență pediatrică însoțită de familia ei" și că micuța pacientă "prezenta simptome de gripă de câteva zile". Analizele efectuate copilei au evidențiat prezența virusului gripal de tip B, a explicat Autoritatea Locală de Sănătate Piacenza. 

La sosirea ei la camera de urgență a spitalului Guglielmo da Saliceto "a fost supusă unei serii de teste diagnostice care, din păcate, au scos la iveală un tablou clinic foarte grav, de miocardită acută: starea inimii părea critică, practic, compromisă". Medicii au organizat un transport de urgență la Spitalul Niguarda din Milano, pentru a supune fetița la ECMO (Extra Corporal Membrane Oxygenation), singura tehnică posibilă de susținere a funcțiilor vitale în cazuri ca acesta. Din păcate, sâmbătă noapte s-a constatat moartea clinică a fetiței.

Moartea fetiței a șocat întreaga comunitate din Piacenza. "Ca primar și mai ales ca mamă, îmbrățișez părinții cu toată dragostea pe care o am", a transmis primarul Katia Tarasconi.

Marți, 28 martie, Maria Isabella Lisaru a fost condusă pe ultimul drum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Părea o răceală obișnuită". Maria, fetița unor români din Italia, răpusă de o miocardită fulminantă. Copila ar fi împlinit 7 ani în iunie