Antena Meniu Search
x

Paris: Protest faţă de măsurile de austeritate

Sute de mii de francezi au ieşit în stradă, la Paris şi în alte mari oraşe, pentru a denunţa politica de austeritate a guvernului socialist.

Vezi și

Sute de mii de francezi au ieşit în stradă, la Paris şi în alte mari oraşe, pentru a denunţa politica de austeritate a guvernului socialist. 

La Paris, marşul împotriva austerităţii a reunit 120.000 de oameni, potrivit centralei sindicale comuniste care s-a aflat printre organizatori. Presa consideră că numărul participanţilor a fost mai mic dar recunoaşte că manifestaţia a fost oricum impresionantă. Sindicatele susţin că preşedintele François Hollande şi guvernul său, deşi socialişti, nu fac decât să continue politica de austeritate de pe vremea lui Nicolas Sarkozy.

Guvernul intenţionează, într-adevăr, să reducă, până în 2017, cheltuielile bugetare cu 50 de miliarde de euro, pentru a aduce deficitul la nivelul cerut de Uniunea Europeană. Spre deosebire de manifestaţii, greva organizată în aceeaşi zi de sindicate nu a avut acelaşi succes. Doar în câteva întreprinderi s-a încetat lucrul dar printre ele s-a numărat şi administraţia Turnului Eiffel, ceea ce i-a adus la disperare pe unii vizitatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Paris: Protest faţă de măsurile de austeritate