Antena Meniu Search
x

Parlamentul grec a aprobat universitățile private străine, în ciuda protestelor violente din ultimele săptămâni. Mii de studenţi, în stradă: s-a aruncat şi cu cocktailuri Molotov

Parlamentarii greci au aprobat, astăzi, reformele radicale din domeniul Educaţiei care vor permite, printre altele, apariţia universităţilor private în ţară. Asta în ciuda studenţilor care au ieştit, ieri, cu miile în stradă pentru a protesta împotriva acestei decizii. Tinerii au atacat forţele de ordine cu cocktailuri Molotov și petarde, în timp ce agenţii au făcut arestări şi au folosit gaze lacrimogene pentru a-i calma pe cei agresivi. Potrivit studenţilor, adoptarea reformei va devaloriza diplomele de la universităţile publice din țară. 

de Redactia Observator

la 09.03.2024, 20:01

Vezi și

Parlamentul Greciei a adoptat sâmbătă un proiect de lege care va permite universităților private străine să înființeze filiale în țară. Proiectul a fost adoptat deși în ultimele săptămâni studenții au protestat. Ei spun că apariția filialelor va afecta importanța diplomelor universităților publice.

Studenţii greci, lupte de stradă cu poliţiştii în Atena

Legislația a fost aprobată de 159 de parlamentari din totalul de 300, potrivit Reuters. Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că măsura va opri exodul studenților către universitățile din străinătate și va stimula concurența în învățământul superior.

Legea i-a nemulțumit pe studenții care au organizat proteste ample în ultimele săptămâni. Vineri după-amiază, mii de studenți s-au adunat în fața parlamentului ținând pancarte pe care scria "Nu universităților private". Câțiva protestatari au aruncat cu cocktailuri Molotov în polițiști, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Parlamentul grec a aprobat universitățile private străine, în ciuda protestelor violente din ultimele săptămâni. Mii de studenţi, în stradă: s-a aruncat şi cu cocktailuri Molotov