Antena Meniu Search
x

Video Taximetriştii îngheață traficul din Atena. Protestul lor va coincide cu o altă grevă. Evenimentele vor amâna zboruri și vor bloca feriboturile în port

Taximetriştii din Atena au început ieri o grevă de 48 de ore. Astăzi, evenimentul va coincide cu o altă grevă, la nivel național, la care participă angajaţi din sectorul public. Ambele greve se așteaptă să perturbe transportul public, să amâne unele zboruri și să lase feriboturile blocate în port. în acest sens, Ministerul de externe român a emis o atenţionare de călătorie şi i-a avertizat pe conaţionali să ia toate măsurile care se impun.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 08:21

Vezi și

Potrivit unui comunicat al MAE, ca urmare a declarării participării la acţiunile revendicative a mai multor categorii profesionale vor fi perturbări majore ale transportului public, fiind afectată circulaţia tramvaielor, metroului şi garniturilor de tren suburban/proastiakos în Atena, precum şi a trenurilor intercity/OSE.

Taximetriştii din Atena au început marți o grevă de 48 de ore

În Atena, precizează MAE, autobuzele şi troleibuzele vor circula în intervalul orar 9,00 - 21,00. Şoferii de taxi din regiunea Attica, în care se află şi Atena, se află într-o grevă de 48 de ore, până la data de 28 februarie.

Pentru detalii legate de eventualele anulări ale zborurilor interne şi internaţionale din data de 28 februarie, operate pe aeroporturile din Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să contacteze companiile de zbor şi agenţiile de turism.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro şi www.mae.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Taximetriştii îngheață traficul din Atena. Protestul lor va coincide cu o altă grevă. Evenimentele vor amâna zboruri și vor bloca feriboturile în port