Parlamentul local din Crimeea i-a cerut lui Vladimir Putin alipirea la Rusia
În loc să se liniştească, lucrurile se complică tot mai tare în Ucraina. Cea mai gravă situaţie e în Regiunea autonomă Crimeea, unde parlamentul a votat în unanimitate ruperea teriorială de Ucraina şi alăturarea regiunii la Federaţia Rusă.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
În paralel cu acţiunile din Crimeea, la Bruxelles, liderii europeni, alături de premierul interimar ucrainean, caută soluţii pentru rezolvarea conflictului. Din partea României participă preşedintele Traian Băsescu.
Parlamentul local din Crimeea, dominat de proruşi, i-a cerut, astăzi, lui Vladimir Putin alipirea la Rusia. Şi chiar a votat în unanimitate pentru asta.
Urmeză însă ca şi locuitorii să-şi exprime voinţa, la referendumul din 16 martie. În paralel cu situaţia tensionată din Ucraina, la Burxelles liderii eropeni încearcă aplanarea conflictului.
În teren, în Ucraina, lucrurile sunt din ce în ce mai tensionate. Robert Serry, trimisul special al ONU în Crimeea, a fost nevoit să îşi abandoneze misiunea după ce a fost bruscat de un grup de indivizi armaţi.
Speriat, Serry s-a refugiat într-o cafenea, alături de un reporter, în timp ce agresorii păzeau uşa localului. Diplomatul a fost lăsat să plece doar după ce a promis că va părăsi de urgenţă Crimeea.
În acest timp, trupele ruseşti îşi consolidează controlul asupra Peninsulei Crimeea ocupând mai multe unităţi militare ucrainene. Iar în apropiere de Sevastopol, flota rusă de la Marea Neagră a blocat două nave ucrainene.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰