Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Parlamentul local din Crimeea i-a cerut lui Vladimir Putin alipirea la Rusia

În loc să se liniştească, lucrurile se complică tot mai tare în Ucraina. Cea mai gravă situaţie e în Regiunea autonomă Crimeea, unde parlamentul a votat în unanimitate ruperea teriorială de Ucraina şi alăturarea regiunii la Federaţia Rusă.

de Redactia Observator

la 06.03.2014 , 18:15

 În paralel cu acţiunile din Crimeea, la Bruxelles, liderii europeni, alături de premierul interimar ucrainean, caută soluţii pentru rezolvarea conflictului. Din partea României participă preşedintele Traian Băsescu.

Parlamentul local din Crimeea, dominat de proruşi, i-a cerut, astăzi, lui Vladimir Putin alipirea la Rusia. Şi chiar a votat în unanimitate pentru asta.

Urmeză însă ca şi locuitorii să-şi exprime voinţa, la referendumul din 16 martie. În paralel cu situaţia tensionată din Ucraina, la Burxelles liderii eropeni încearcă aplanarea conflictului.

Vezi și

În teren, în Ucraina, lucrurile sunt din ce în ce mai tensionate. Robert Serry, trimisul special al ONU în Crimeea, a fost nevoit să îşi abandoneze misiunea după ce a fost bruscat de un grup de indivizi armaţi.

Speriat, Serry s-a refugiat într-o cafenea, alături de un reporter, în timp ce agresorii păzeau uşa localului. Diplomatul a fost lăsat să plece doar după ce a promis că va părăsi de urgenţă Crimeea.

În acest timp, trupele ruseşti îşi consolidează controlul asupra Peninsulei Crimeea ocupând mai multe unităţi militare ucrainene. Iar în apropiere de Sevastopol, flota rusă de la Marea Neagră a blocat două nave ucrainene.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Parlamentul local din Crimeea i-a cerut lui Vladimir Putin alipirea la Rusia